maanantai 17. lokakuuta 2011

Vanhaa ja käytettyä

Löysin suosikkikirppariltani ison lasitölkin. Olen katsellut samaista tölkkiä ja sen parina ollutta vieläkin suurempaa jo pidemmän aikaa. Ostin sen vasta nyt, kun se oli alennettu puoleen hintaan. Toinen ei ikävä kyllä mahtunut mukaan koko päivän kädessä kulkeneeseen kangaskassiin, mutta sainpahan edes toisen! Olet etsninyt sopivia tölkkejä jo pidempään, ja vihdoinkin kolmen euron hinta ei ollut liikaa.Tölkkiin voi rakentaa vaikka mitä. Siitä voi tehdä talvisen maiseman suolan avulla, tai lisätä sinne syksyllä esimerkiksi sammalta ja pieniä koristekärpässieniä... Ideoita on kyllä! Näiden minimaailmojen lisäksi sinne voi yksinkertaisesti laittaa kynttilöitä - korkeaan tölkkiin mahtuu kruunukynttiläkin pystyyn. Suola on hyvä materiaali myös tässä tukemassa kynttilöitä. Tölkkiin voi pudottaa myös valoketjun, tai siellä voi säilyttää kauniisti esillä tuikkuja, käpyjä, erilaisia nauhoja, nappeja tai vaikka papuja.

Tykkään erityisesti tehdä tämän kaltaisia löytöjä. Monikäyttöisiä esineitä, joita voin käyttää sisustamisessa ja ihan yhtä lailla käyttötavarana.  Pidän myös lasista materiaalina, koska siitä kulkee kauniisti valo läpi.

Olen vuosien saatossa löytänyt jos jonkinmoisia, lähinnä pieniä esineitä kotiini kierrätyskeskuksista, kirpputoreilta ja suoraan netin ostetaan-otetaan vastaan-myydään-annetaan -palstoilta.  Kyseiset palstat ovat löytäneet sosiaalisesta mediasta uuden pohjan, ja mikä sen parempi: tavaroiden vaihtaminen uuteen kotiin on hyvin vaivatonta. Isompia huonekaluja meidän kotiimme on kulkeutunut kierrätettyinä vain muutama, mutta ne ovat sitäkin ihanampi. Eteisen 1960-luvun tyylinen, kapeajalkainen radiopöytä toimii avaimien, rahapussien ja kännyköiden säilytyspaikkana. Olohuoneessa valkoinen matala senkki pitää sisällään harvoin käytettyjä astioita. Portaiden alle lopulta päätyneestä naapurin lahjoittamasta tummasta kaapistosta sain tilan lautapeleille. Tämän lisäksi meillä on vanhoja pinnatuoleja, joita voisin tuoda aina vain lisää mukanani. Pinnatuoleissa on sitä jotakin!
Vanhat, vedettävät herätyskellot ovat rämisevinäkin ihania. Niitä löytää helposti hienoissa retroväreissä, ja kuvittelisin, ettei niiden maalaaminenkaan olisi kovin vaikeaa, jos väri ei miellytä.Tällaisen syyskokoelman tein keittiön hyllylle. Kaikki pienet lasimaljakot olen löytänyt muutamalla eurolla kirppiksiltä.Suvussa kulkeneet vanhat tuolit ovat olleet meillä vuosikausia yöpöytien tilalla. En pidä perinteisistä yöpöydistä, mutta nämä rustiikkiset puutuolit ajavat hyvin tarvittavan tilan aseman. Arvokkaampaa suomalaista suunnittelua ostan hyvin harvoin, mutta muutama Arabian vanha astia on meillekin löytänyt. Priimaakaan ei tarvitse kynttilöiden tai valojen alla olla.

Living room: New cushion


Olen löytänyt käytettynä myös paljon kodintekstiilejä. Erityisesti tyynyliinoja on paljon liikkeellä, ja ne ovat hyväkuntoisia. Vanhat pitsireunaiset liinat ovat hyvin rakkaita, niihin on joku käyttänyt paljon aikaa joskus kauan sitten.

Lasipurkin lisäksi ostin hiukan rytistyneen metallisen rengasvuoan. Siitä lisää myöhemmin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!