perjantai 25. marraskuuta 2011

Jouluisia tapahtumia: Finlaysonin alueen joulu

Tallipihan joulukylä
Tallipihan joulukylä

Tampereen Finlaysonin vanha tehdasalue on kunnostettu monipuoliseen vapaa-ajan käyttöön ja sieltä löytyvät eräät kaupungin parhaista joulumatkailukohteista.

Tallipihan seppäJouluisia markkinoita ja puoteja on Finlaysonilla tarjolla yllin kyllin.
Kunniamaininnan alueen joulutapahtumista ansaitsee Tallipihan joulukylä. Aina aatonaattoon asti auki oleva joulukylä on avoinna joka päivä itsenäisyyspäivää lukuunottamatta. Ympärivuotiset pikkuputiikit ovat täynnä toistaan ihanampia lahjatavararoita, ja niiden lisäksi sekä talliin että viikonloppuisin pihan kojuihin on tullut mukaan muita käsityöläisiä joulutuotteineen. Vanhassa tallissa on klo 10-17.30 lisäksi esillä myös seimi ja taputeltavana Mimmi-aasi sekä lampaat Ulla ja Unelma.

Viikonloppuisin Tallipiha on parhaimmillaan: kaikki putiikit ja puodit ovat auki, tallissa ja pihassa on erilaisia vierailevia myyjiä. Hevosajelulle sekä ponitalutukseen pääsee lauantaisin ja sunnuntaisin. Tallitonttu Tilda on tavattavissa 12-16. Glögiä ja hehkuvia juomia löytyy katetulta talviterassilta. Tallipihan kahvilan herkkuja pääsee maistelemaan joka päivä, myös itsenäisyyspäivänä.


Tallitonttua jahtaamassaAasiTallitonttua tapaamassa

Tallipihalla pääsee joulutunnelmaan muun muassa Mimmi-aasin sekä Tallitontun kanssa.

Tallipihan lisäksi monet Finlaysonin kohteet ovat jouluna erityisen kiinnostavia. Teemaan sopivat Finlaysonin omat joulu- ja sisustusmarkkinat järjestetään lauantaina 17.12. klo 10-16. Hämeenpuiston reunalla komeileva yli satavuotias, restauroitu Pikkupalatsi kutsuu myös joulunaikaan. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 27.11. klo 15 esitettävä Tiernapoikajuhla käyttää tuottonsa lyhetämättömänä hyväntekeväisyyteen. Myös muut alueen liikkeet ottavat osaa joulukauteen. Lisää tarjouksista ja tapahtumista voit lukea täältä.

Suosittelen Finlaysonin aluetta lämpimästi kaikille tunnelmallisesta joulusta haaveileville. Kauniit, vanhat puurakennukset sekä teollisuusperintö ovat paikalla läsnä, ja kävelymatkaa aivan keskustasta ei ole pitkälti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!