sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulukalenteri: 4. joulukuuta

Bedroom details

Makuuhuoneessa yöpöytänä toimivalla vanhalla tuolilla lukulampun virkaa toimittavat kynttilät ja valosarja.

Missä teillä koristellaan valoin, missä aidoin kynttilöin ja missä sähköllä?

4 kommenttia :

 1. Miten kaunis kuva taas, tuo sininen kruunaa tuolla taustalla.

  VastaaPoista
 2. Heh, valot ja kynttilät sulassa sovussa vaikka monet on joko tai kannalla :) Kivan näköinen!

  Meillä myös sekä valoja, että aitoja kynttilöitä. Molemmat tuovat tunnelmaa mutta valoja ei tarvii vahtia eli plussaa siitä. Pihalla miellä on vielä vain oikeita kynttilöitä lyhdyissä mutta on mulla valosarjakin, joka on tarkoitus asentaa kohokohdan lähestyessä. Keittiössä on ympäri vuoden yksi valosarja, jota tosin ei aina pidetä päällä. Nyt keittiönpöydällä palaa kaksi adventtikynttilää. Niiden "kuuluu olla" oikeita kynttilöitä. Sen sijaan kuusessa olen ehdottomasti sähkövalojen kannattaja! Täällä Keski-Euroopassa poltetaan vielä hyvin yleisesti aitoja kynttilöitä kuusessa ja sen mukaisesti on joulun aikaan niitä kuusista lähteneitä tulipaloja :-(

  Lisäksi tykkään tuoksukynttilöistä ja kruunukynttilöistä. Paikkansa siis molemmilla :)

  VastaaPoista
 3. Minusta on kiva saada turvallista tunnelmaa sinnekin, missä ei uskalla kuvitellakaan polttavansa aitoja kynttilöitä. Meillä se suurin syy tähän järjestelyyn on kolme kissaa, joista uusin tulokas on järjettömän mieltynyt liekkeihin - pelottavaa!

  Katselin muutama päivä dokumenttia, jossa ohimennen mainittiin kuusenkynttilät. 80-luvulla näytti olevan ihan tavallista, että kuusessa oli vielä aidot palavat kynttilät täällä Suomessakin. Niin se aika muuttuu. Jännä, miten teillä vielä niitä suositaan. Ja onhan tietysti aidon kynttilän liekki aivan ihana, mutta vain siinä kynttilässä ;)

  Itse kaipaisin enemmän luonnollisen tuoksuisia kynttilöitä, luonnontuoksuin tehtyinä tietysti. Koen monet kaupan kynttilät aivan liian voimakkaiksi käyttää kotioloissa. Muistanko oikein, että olet tehnyt itse kynttilöitäkin?

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Meidän jännä seinäväri, joka on jokaisella kertaa erilainen - onnistui siis!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!