torstai 21. kesäkuuta 2012

Kansallispuistot: Seitseminen | National parks: Seitseminen

Soljastensuo >

Seitseminen on Pirkanmaalla, Yläjärven ja Ikaalisten alueella sijaitseva 45,5 km² laajuinen kansallispuisto. 2012 vietetään puiston 30-vuotisjuhlia, jonka yhteydessä järjestetään erilaisia tapahtumia. Heinä-elokuun vaihteessa voi Koveron metsätorpalla ottaa osaa torpan hoitoon, ja talkooleirillä uusitaan muun muassa torpan navetan pärekattoa. Juhlaa koristava tervahauta sytytetään lauantaina 28.7.


Untitled

Seitsemisen maisemalle tyypillisiä ovat erilaiset suo- ja metsäalueet. Se on oiva päiväretkikohde myös lasten kanssa, ja siellä on mahdollista tutustua puistoon myös esteettömästi sinne rakennetun laudoitetun laiturimaisen polun avulla.


Seitseminen is a national park area located in the Tampere region. The landscape consists mainly of different types of bogs and mires. The park is turning 30 in 2012, and it is celebrated for a week in July-August. The park is perfect for day trips as well, as it is very accessible also for those with prams or wheelchairs, although only on some routes. 


Kovero Crown Tenant Farm, Seitseminen National Park, Finland.Kovero Farm


Koveron kruununtila on historialliseen 1920-40 -lukujen asuun entisöity vanha metsätorppa, jossa voi tutustua perinteisiin työmenetelmiin sekä suojeltuun rakennuskantaan. Emännät esittelevät tilaa ja sen töitä halukkaille. Koverossa on paikan päällä myös erilaisia eläimiä, joita voi käydä tervehtimässä.The crown tenant's farm Kovero is also open for visitors, and you can watch the farmyard being taken care of in traditional ways, as well as feed the cattle. Seitsemisen pitkospuut


UntitledIMG_8754_bw


Seitseminen

IMG_8708

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!