torstai 23. elokuuta 2012

Kammarin kammotus | The horrendous bedroom stories

Untitled
Uunin ihana vihreä ei näissä illalla työmaalampun valossa otetuissa kuvissa juuri ole edukseen.
| The lovely green of the fireplace isn't really showing in these nighttime photos.

Mökin makuuhuone eli kamari on huoneista kaikkein huonokuntoisin pinnoiltaan. Vanha, vaalea tapetti on erittäin likainen ja täynnä naulanreikiä, lattiamatto on koottu pienistä palasista ja katto on tummunut. Mikään näistä asioista ei kuitenkaan ollut päällimmäisenä, kun suunnittelimme ensimmäistä muutosta huoneessa. Pönttöuunin retrotyylinen metsänvihreä oli molempien mieleen, mutta uunin taustan mintunvihreä ei. Samalla maalilla talossa on maalattu myös keittiön kaapit. Olen vihannut mintunvihreää aina koulun käsitöistä lähtien 90-luvun alusta. Siedän sitä pienissä määrin, mutta tämä on liikaa.

The bedroom at the cottage is in the worst shape of all of the rooms when it comes to its surfaces. The old, light wallpaper is very dirty and filled with nail holes, the floor covering is constructed of several, small pieces and the ceiling is tarnished. None of these things matter much but the lovely retro moss green fireplace is shadowed by horrible mint green backing. The same paint was used on the kitchen cabinets as well. Mint green is one of my pet hates since early 90s - I can now take some but very little, and definitely not this much.

Siispä maalaamaan muuria, ja tällä kertaa yksinkertaisen valkoiseksi. Homma vaati useampia kerroksia, koska mintunvihreäkin on yllättävän sitkeää sorttia.

So, onto painting the chimney breast we go, and this time simply white. It takes several layers because the mint green is as tough as the peach was.

Untitled
Taisteluvälineenä Uulan Into-sisustusmaali. | Our means of war

Untitled
Tikkailta taistoon!

IMG_8722
Uunin vieressä on yksi talon vanhoista peileistä, se on ihanan yksinkertainen.

| One of the old mirrors next to the fireplace, so simple and lovely.

Untitled Untitled

Tapettien allekin tuli vilkaistua: siellä on kerros männynneulastapettia ja sen alla jokin levy. Levy on sen verran hyvässä kunnossa ja hyvin kiinni, että pääsemme varmasti tapetoimaan sen päälle pienen tasoittelun jälkeen.

Saimme kesällä valittua myös tapetit ja kävimme ne tilaamassa Toijalasta Pihlgren & Ritolan tehtaalta. Selvää oli, että huoneeseen tulee Juhannusruusua, mutta väritys piti käydä tarkastamassa ihan aidoista tapeteista. Valittuun tapettiin pääsette luultavasti tutustumaan vielä tänä vuonna, siitä sitten lisää. Tutkimme myös mahdollisia pirtin tapetteja, ja erityisesti Hyasintti-kuosi vaikuttaa hyvältä. Joitakin raitatapetteja on myös pohdinnan alla, eikä mikään ole siltä osin vielä varmaa. Pirtissä edessä on myös pinkopahvien kiristäminen tai uusien asentaminen, joten homma on paljon kamarin kokoluokkaa suurempi.

Under the wallpaper we found another layer of wallpaper, this time with pine needles on it. The board is in good condition so we hope to wallpaper straight over it in the future. We've chosen the rosey wallpaper already, you'll see it in the future.

5 kommenttia :

 1. Tuon uunin hernekeitonvihreä sävy on kyllä niin hyvä, että pitää verrata sitä joskus värimalleihin, jotta löytää mieluisan sävyn. Onpahan valmiina, kun haluaa johonkin hernekeitonvihreää. :D

  Männynneulastapetti on tosi nätti. Eikä huonoja ole uudetkaan valinnat, meillä on punaista hyasinttitapettia yhdellä seinällä ja se on kyllä kiva.

  VastaaPoista
 2. Hernekeitonvihreä? Haa, minulle se on metsä tai sammal, mutta joka tapauksessa IHANA! Itsekin ajateltiin, että siitä pitää ottaa pala mukaan, kun siihen uutta maalia joskus haetaan - samaa on saatava.

  Männynneulaset saavat miettimään, että kuinkahan vanha tuo kamarin levytys on, se on jotenkin niin 20- tai 30-lukulainen olemukseltaan. Voihan se olla tietysti vanhoista varastoistakin...

  Näytä joskus hyasinttiseinää. Sitä on vaikea palasestakaan kuvitella koko seinälle, saati koko pirttiin. Viliseekö se silmissä?

  VastaaPoista
 3. Blogissa on viime talvelta (en muista ihan tarkkaa ajankohtaa, pimeää kuitenkin) jotain kuvia hyasintista. Pitäisi ottaa uusia kun on vielä valoisaa. Ei se minusta vilise.

  VastaaPoista
 4. Jos olisit niin kiltti ja ottaisit. Katselin sitä taas monelta kantilta viime viikonloppuna ja mietin, että mitä siitä silmä isompana pintana mahtaisi tykätä. Herra Ritola oli sitä mieltä, että se on parempi ilman rintapaneelia, mutta itse haluaisin paneelit. Onko sinulla ajatuksia, minkälainen tapetti sopisi paneelien päälle?

  VastaaPoista
 5. ... Ja nyt kun kävin kaivamassa ne kuvat esille, niin eihän se tosiaan silmissä vilise. Se näyttää itse asiassa paljon pienemmältä kuviolta noin isommalla pinnalla kuin mallipalanen liimattuna seinään. (Niin ja ihastuin taas uudelleen teidän kotiin niin kovin. Lisää kuvia olisi kiva nähdä :*)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!