keskiviikko 15. elokuuta 2012

Leivinuuniin uusi maalipinta | New paint for the baking oven

 Mökillä on tapahtunut kesän aikana jos jonkinmoista. Olemme keskittyneet pintoihin, jotka jäävät jokseenkin näin kun ne nyt ovat ja siihen päälle on sitten levitetty uutta maalia. Keittiö on kokonaisuudessaan nautittavan (?) värikas eli yhdistelmä persikanoranssia ja mintunvihreää. Kattoa olemme pitäneet valkoisena, mutta sen likainen sävy selvisi vasta, kun aloimme maalata muuria valkoiseksi ;)


This summer we've concentrated on several projects at our cottage. The surfaces that are mainly staying are the ones we've touched, with coats of new paint that is. The kitchen is enjoyable (?) colourful with peachy oranges and mint greens. We've always thought the ceiling was white but the dirty shade was only revealed when we started painting the baking oven white ;)


Every part of the oven and the chimney are now white. It has taken several layers of different kinds of paints, and the oven itself needs a finishing coat yet. Here is the process in photos. 


IMG_8669


Projekti alkoi siis maalaamalla piiloon muurin kivisen seinän oranssi valkoisen alle. Kerroksia tarvittiin neljä.


IMG_8659 IMG_8671


Untitled IMG_8690


IMG_8706 IMG_8716


Katon levytys oli joskus valkoinen... Emme ole vielä varmoja, mitä katon kanssa teemme, ehkä päädymme vain maalaamaan sen.


Untitled


Leivinuuni oli jo muutenkin kulunut ja kärsinyt pinnoiltaan, mutta ennen kaikkea ahdistavan värinen!


Untitled


Maali oli alkujaan tarkoitus poistaa maalinpoistoaineella, mutta se lähtikin pienellä hikoilulla skrapaamalla suht helposti, joten maalinpoisto saa odottaa seuraavaan kohteeseen.


Untitled
Maalilastuja löytyy kaikkialta, ja niitä on kokonainen vuori leivinuunin ja viereisen puuhellan välissä.


Untitled


Untitled


Ensimmäinen laajempi kuva mökiltä paljastaa karun totuuden.


| The ugly truth


Untitled


Luukun ympäriltä edellinen maali oli kesinyt kaikkein eniten, ja siihen saimme vinkiksi levittää ensin kerroksen Ferrexiä.


Oranssi sai siis väistyä ja päälle tulee valkoista Uulan ovi- ja ikkunamaalia, jonka pitäisi kestää mahdollisesti kuumenevassakin uuninkyljessä. Ensimmäisen lämmityksen jälkeen uuni ei kylläkään ole pinnoiltaan lämmin muuten kuin aivan luukun liepeiltä.


Uuni on nyt kauttaaltaan maalattu, ja osin useampaankin kertaan. Ovi- ja ikkunamaali on suhteellisen paksua, ja pellitetylle pinnalle aikalailla jäykästi levittyvää. Harmaan pellin peittämiseen tarvitaan vieläkin lisää maalia. Sitten joskus.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!