tiistai 30. lokakuuta 2012

Koti? | Home?


Olemme pyöritelleet asumisemme suhteen vaikka minkälaisia, villejäkin ideoita. Tilanne on kuitenkin pohtimisen ja muutaman asuntonäytön jälkeen vakiintunut siihen, että päätimme jäädä pidemmäksi aikaa toistaiseksi nykyiseen kotiimme. Olemme olleet täällä onnellisia, tilaratkaisut ja tilan määrä ovat meille sopivia ja koko perhe karvaiset osakkaat mukaan lukien ovat täällä tyytyväisiä. Kaipaisin talon pihamaita kovasti, jos asuisimme kerrostalossa. Rivitaloon meillä ei ole rahkeita ja omakotitaloa ei meidän budjettiin mahduteta millään. Asumisoikeus on ollut meille toimiva ratkaisu, vaikka vastike ja varsinkin yhtiön perimät, käsittämättömät vesimaksut ottavatkin pattiin, se sopinee meille jatkossakin.


Nyt kun päätös on tehty, on helpompi suunnitella tulevaa ja parannuksia asumisen tasoon tässä nykyisessä kodissa. Ensinnäkin suunnittelemme jo monta vuotta suunnitteluasteella ollutta terassia, ja ensi keväänä se tapahtuu. Mies on insinöörinä piirtänyt siitä tarkat suunnitelmat, vain materiaalit uupuvat ;) Uuden terassin myötä saamme lisätilaa myös istuinryhmälle ja voimme kutsua enemmän ystäviä ja perhettä sekä naapureita kylään kesäiltoja yhdessä viettämään. Puu materiaalina tulee olemaan niin paljon askelta miellyttävämpi kuin nykyiset betonilaatat ovat.


Myös sisätiloissa voi nyt suunnitella muutoksia ihan eri mielellä. Ne pitää sääntöjen mukaan etukäteen hyväksytyttää asumisoikeusyhtiöllä, mutta sen kanssa ei ole ollut ongelmia aiemminkaan. Lisäksi kohta kymmenvuotisen asumisoikeusasiakkuuden kunniaksi saamme luultavasti ensi vuonna alakertaan kauniimman lattian. Olemme eläneet harmaan ja beigen sävyisten muovimattojen kanssa toistaiseksi. Kävin tyhjentyneen naapurin ikkunoista kurkkimassa, ja ainakin sinne oli vaihdettu todella kaunissävyinen puukuvioitu lattia.Tällä hetkeillä mietteissä on alakerran seiniin uusi väri. Olemme täysin sinut nykyisen harmaan kanssa, mutta olisi mukava saada vaihtelua. Olisiko teillä ideoita tai mielipiteitä värin suhteen?


Vierashuoneen muutos


Untitled


Ostoslistalla on edelleen tarpeeksi kapea vuodesohva työhuoneen vierasvuoteeksi. Tarve päästä käsiksi työhuoneen kaappeihin, jotka jäävät nyt ikävästi sängyn taakse, alkaa nousta jo liian suureksi. Kaappien avulla saisimme myös miehelle tärkeitä teknisiä laitteistoja järkeistettyä. Ruokailutilaan isomman pöydän löytäminen on myös haaveissa, nyt mietimme jatkettavaa, normaalikoossaan pienempää pöytää. Joululahjatoiveet alkavat siis olla selvillä minun osaltani ;)


Tuntuu mukavalta, kun nykyinen koti saakin olla pysyvä koti ja näiden seinien sisälle voi taas panostaa ajatukset ja unelmat. Koti on minulle tärkeä paikka :)


After a lot of discussing, planning and actually going to view open houses, we've decided to stay put. We're happy and contended with our current house and have decided this is where we want to build our future at, for now and for a longer period of time. So, now we can start planning little improvements like building that wooden deck in the back garden like we've wanted to, and maybe painting some walls. Do you have any ideas about our wall colours going from grey to what?

6 kommenttia :

 1. Teillä on kodikas ja kaunis koti. Ihana tuo vanha lipasto, joka vilahtaa yläoikealla. Tykkään myös ruskeasta ja siitä tulee lämmin tunnelma. Seinien suhteen en osaa auttaa, mutta vuodesohva varavuoteena olis varmasti käyttökelpoisempi tuohon tilaan kuin sänky. Kaapinovet avautuisivat helpommin. Tiedän tunteesi, miten kiva on alkaa sisustaa pysyvämpää kotia.

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä sanasta sanaan. Seinien väriin en myöskään osaa auttaa, minusta tuo harmaa on tosi kaunis valinta.

  VastaaPoista
 3. Usko tai älä, mutta tuo lipasto on naapurin lahjoittama! Sen pinta on sekä päältä että sivuilta huonossa kunnossa, mutta itse kaluste tukeva kuin mikä. Viritimme sen jokin aika sitten TV-tasoksi, enkä ole katunut.

  Vuodesohva on ehdottomasti edelleen toivelistalla. Ikeasta olen yhden tilaan sopivankokoisen ja -näköisen löytänytkin, josko budjetti joskus antaisi myöten sen ostaa. Sen kanssa on sitten edessä ahtaus tässä työpisteellä, mutta töitä tehdään usein ja yövieraita on harvemmin, joten eiköhän se sovi paremmin kuitenkin. Tämä huone ei todellakaan ole kooltaan mikään neronleimaus.

  VastaaPoista
 4. Minäkin tykkään harmaasta, mutta muutaman vuoden jälkeen kaipaisin jo muuta. Maalaaminen on kuitenkin sen verran yksinkertainen operaatio, että sitä voisi silloin tällöin toteuttaakin.

  VastaaPoista
 5. Your home is lovely!

  Have you browsed the web site Houzz.com? I enjoy it. For example, you could search for yellow bedroom and the search results will be professional photos of bedrooms that use lots of yellow.

  VastaaPoista
 6. Thank you! Thanks for the tip Katherine, I've never heard of that site before. From what I took a little look around it, it's a rather good one indeed!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!