perjantai 12. lokakuuta 2012

Syksyinen Tampere | Autumn in Tampere

Untitled
Ehdin opintojen puitteissa taas kiertelemään puuvartisten kasvien listan ja tälle kertaa myös opiskelukaverini Minnan kanssa Hatanpään iki-ihanaa arboretumia. Onneksi sadekin lakkasi päästessäni paikalle, ja sain hyppiä lätäköissä vain ennen itse reissua - siispä myös sain kuvia :) Opiskelen ahkerasti kasvilistoja, joten blogini saattaa olla tavallista hiljaisempi juuri nyt.

Untitled

Tears Untitled
Kyynelkuusi ja japaninomenapensas - luonnon ihmeitä molemmat!

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Larix sibirica / Siperianlehtikuusi

Treeline

Lisäksi piipahdimme herkullisilla ranskalaisilla patongeilla Hämeenpuistoon pystytetyllä Eurooppalaisella ruokatorilla, jossa ruoan lisäksi tuoksui valloittavasti laventeli ja erilaiset saippuat.

Untitled Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

10 kommenttia :

 1. Sulla tuli kyllä paljon selkeämmät kuvat, omani näyttää niin pimeiltä ja suttuisilta :O( Täytyy ahkerammin opiskella kamerani säätöjä ja kääntää rohkeammin tv-asetuksiin. Opiskeluintoa!!!

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla. Teillä on kyllä kauniimpi ruska kuin täällä meillä. Yksi myrskyisempi ilta vei kaikki lehdetkin puista.

  VastaaPoista
 3. Kävin kehumassa kuvia blogissasi jo, mutta sinulla todellakin on sellaista silmää, jota ei kameran avulla saa vaan ihan luonnostaan se tulee :) Kiitos sinulle samoin, toivottavasti kaikki opiskeloutuuu sulavasti aivopoimuihin!

  VastaaPoista
 4. Hienoja kuvia!! Todella mukava päästä tutustumaan Hataanpään arboretumiin näin netin välityksellä, enpä ole käynyt, mutta nyt kyllä tekisi mieli! Pidän muutenkin paljon blogistasi, oletan että saan lisätä sen linkkilistaani :-)

  VastaaPoista
 5. Ihan käsittämättömän hienoja kuvia taas. Mullakin on ollut blogissa hiljaisempaa ihan samasta syystä kuin sulla. Ihan karmea homma. Suoritin juuri puut, pensaat ja perennat. Viime vuonna tein havut ja ryhmäkasvit (kesäkukat). Vielä lienee tulossa talvitunnistus. Mulle alkaa kasvilistat riittää. Tuntuu että muuhun ei silloin ole aikaa kun latinan pänttäämiseen. *puhinaa*... Onnea tenttiin!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti, olet idolini ihanien kuvien suhteen, joten nyt kelpaa :) Arboretum on ihana paikka, jäisin sinne vaikka asumaan - suosittelen siis ehdottomasti. Ja totta kai saat lisätä, kiitos sinulle!

  VastaaPoista
 7. Voi kiitos!! Luulen kyllä että olet teknisesti paljon parempi kuvamaan kuin minä! Ammattivalinnasta jne johtuen taidan sitten vain nähdä enemmän puutarhaa :-) Mutta pian sinäkin tulet alalle, joten ehkä vielä näet puutarhoja ja kukkia kyllästymiseen asti (vaikka sitä ei ole tapahtunut minulle...)

  VastaaPoista
 8. Hui, voiko kasveihin kyllästyä?! Sinun blogisi kyllä auttaa asennoitumaan tieteellisiin nimiinkin jotenkin ihan toisin - miten muuten voisi erottaa kaikki nuo valtavan ihanat kukat toisistaan?

  VastaaPoista
 9. Kiitos kun kävit :) Meillä on tuurilla paikoittain ollut ruskaa, mutta aivan liian paljon suoraan ruskeaksi ja kuolleiksi tulleita lehtiä. Ehkä sitten taas ensi vuonna?

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kati! Puuvartisten tentin takia on tullut käytyä arboretumissa useita kertoja tässä itse kunkin ;) Tentti on onneksi ensi viikolla, pääsee siirtymään seuraavaan vaiheeseen (perennoihin). Samalla pitäisi opiskella myös joulukukkia... Ja tehdä muitakin tehtäviä. Onneksi on mieluinen aihe, en ehkä opiskelisi tällä innolla hyönteisiä... :D Kiitos onnentoivotuksista myös.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!