maanantai 26. marraskuuta 2012

Joulun kasvit


Olen jo muutaman vuoden täällä asuessa sisustanut joulukuussa myös leikkokukilla ja kasveilla. Joulukuussa siis annan itselleni mahdollisuuden ostaa vaikka joka viikko uusia jouluisia kukkia. Tämän joulun toivevärini on valkoinen, joten valkoisia kukkia on myös luvassa. Palaan kuvien kera, kun valinnat on tehty. Tänä vuonna kiinnostaisi erityisesti jouluruusu, jonka haluaisin istuttaa puutarhaani sitten keväällä.

Valkoiset ja punaiset tulppaanit sopivat meille hyvin, eivätkä ne kiinnosta tuota karvaisempaakaan väkeä liiaksi. Kaikki meille tuotavat kimput siis pitää totta kai käydä nuuskimassa, varsinkin Olli on niistä kiinnostunut, mutta tulppaanit ovat liian tylsiä pureskeltavaksi. Harsomaiset kukat ovat meiltä täysin pannassa, koska ne pistetään poskeen heti siltä istumalta ja sitten oksennetaan hartaasti, yöks. Muutenkin kolmen joka paikkaan pomppivan kissan kanssa ei ole harvinaista, että kukat istuvat paljon joko keittiön tai vessan altaassa, kaatumisen varalta siis.

En ole monenkaan tavallisen joulukasvin ystävä - hyasintit meillä ovat siirtyneet keväälle ja ulos, minne tänäkin syksynä istutin niitä taas lisää ja joulutähdistä en ole koskaan välittänyt. Tänä vuonna kovin suositulta vaikuttaa vaaleanpunainen joulutähti, jota näkyy kaikkialla. Joulukaktuksia sekä tulilatvojakin on tullut kokeiltua, mutta en niistäkään ole innostunut. Amarylliksen näen silmissäni heti varrestaan katkenneena, joten sekään ei houkuta. Jouluun meille siis kuuluu ensisijaisesti leikkokukat, vaikka en yleisesti ottaen niistä välitäkään.

Varsinaiset kasvivalinnat tulen tekemään vasta kukkakaupassa, tai nyt kun opintojen puitteissa mahdollista on, kukkatukussa. Opintojemme syksyn viimeinen lähijakso keskittyy kukkatukun ympäristöön, joten jotain saattaa sieltä mukaankin lähteä ;) Vielä en ole sortunut, vaikkakin ihanat huonekuuset oikein huutelivat puoleensa!

Minkälaisia kukkia kuuluu sinun jouluusi? Vai selviätkö pelkällä joulukuusella?

2 kommenttia :

  1. Hyasintti on joulukukka nro 1. Rakastan sen tuoksua ja ostan niitä jouluksi monta ja kun kuun alussa aloittaa, niin ehtii jouluksi hankkia vielä toisen kierroksen. :D Viime vuonna mulla oli elämäni ensimmäinen amaryllis ja siitä tykkäsin myös, on se vaan niin juhlallinen. Joulutähti on "ihan ok", ei siis herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Jouluruusu on todella kaunis kukka, mutta jotenkin en osaa sitä itselleni hankkia, en tiedä miksi. Atsalea kiinnostaisi, se on rehevyydessään eri tavalla jouluinen kuin nuo muut. Leikkokukkia tulee sitten osteltua niin harvoin, kun kukkakauppaa ei ole kulkumatkan varrella, pitäisi aina tehdä lenkki (ja markettien valmiit sekakimput ei ole oikein minkään näköisiä) ja jouluisin on niin paljon muutakin muistettavaa, että kukkien pitäisi olla helposti saatavilla.

    Mutta pääsääntöisesti tykkään kaikista joulukukista, kotona kun on muuten vaan viherkasveja (paitsi joulukaktus, mutta sitä en miellä varsinaisesti joulukukaksi, kun se nyt on paikallaan vuoden ympäri).

    VastaaPoista
  2. Kukkatukussa olen ihastellut hyasintteja, ties minkälaisia asetelmia tarjolla :) Yhteen varsinkin ihastuin: kynttilätalon pihamaalle istutetut hyasintit, vautsi! Jouluruusut ovat sielläkin niin kauniita, että jos ovat sopivan hintaisia, taidan ostaa itselleni sellaisen.

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!