sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Onnea ja valoa | Light and happiness


En tehnyt vuodenvaihteessa lupauksia, mutta olen yleensä jossain vaiheessa katsahtanut menneeseen vuoteen ja miettinyt, miten uusi vuosi voisi tuoda muassaan jotain uutta, positiivista ja kannattavaa niihin vaikeisiinkin hetkiin.


Tänä vuonna haluaisin panostaa jaksamiseen. Siihen, että voisin täyttää päivät aivan eri malliin kuin aiemmin ja silti oikeasti jaksaa. Tätä auttaa kovasti se, että päivänsä täyttää mielekkäällä tekemisellä. Ensiaskel kohti toimeliaampaa ja mielekkäämpää elämää tuli otettua jo viime vuonna, kun jätin pitkän työttömyyden ja sen mukanaan tuoman ahdistuksen ja omanarvontunnon laskemisen hyvin lähelle nollaa, ja päätin yrittää jotain uutta. Uskon, että vanhassa kiinalaisessa sananlaskussa on vinha perä. Siis siinä, jonka mukaan puutarhuriksi ryhtymällä voi olla ikuisesti onnellinen. Puutarhurina voin keskittyä luomaan jotain kaunista ja jotain, mistä voi ammentaa voimaa ja rauhaa ympäri vuoden.Tämän vuoden haluan siis keskittyä parantamaan omaa jaksamistani ja ennen kaikkea niin, että jaksan sekä opiskella että tehdä puutarhassa töitä. Ensisijaisesti tämä vaatii priorisointia. Täytän kalenteriani tehtävillä, jotka edesauttavat saavuttamaan tavoitteeni. Ulkoilemalla ammennan sekä liikunnasta fyysistä jaksamista että luonnosta nauttiessa psyykkisiä voimavaroja. Positiiviseen keskittymällä yritän päästä yli epätoivon hetkistä, ja muistaa, että teen tämän kaiken itseni vuoksi. Minulle on edelleen vaikeaa uskoa, että olen itse kaiken vaivannäön arvoinen. Joudun jatkuvasti muistuttamaan itseäni elämän hauraudesta ja siitä, että se mitä oikeasti haluan, on olla onnellinen juuri nyt. Tänään ja tässä.Nyt on talvi. Otan sen vastaan ja nautin siitä, kuten aina aiemminkin. Talven valosta, hangen timanteista ja kuuraisista puista tulen todella onnelliseksi. Tänään on tänään ja tämä päivä koostuu niistä aineksista, joista haluan sen koostaa. Tänään käyn kävelemässä talvisessa luonnossa kamerani kanssa, opiskelen yhteenvetona perennoja tiistaiseen tenttiin, juhlin siskoni syntymäpäivää, kastelen ruukkukasvit ja harjaan Eemelin ja leikkaan kaikkien kissojen kynnet, sitten voidaankin leikkiä hetki huiskulla ja punaisella pisteellä. Yksinkertaisia asioita, mutta ne sisältävät juuri niitä oleellisimpia osioita onnestani. Aikaa itselle ja omille ajatuksille, luomiselle ja luonnon erikoiselle voimalle. Töitä tavoitteiden eteen ja hyvää mieltä siitä, että olen nähnyt vaivaa oppiakseni ihan omaksi hyödykseni. Perhettä ja niitä lähimpiä ihmisiä. Vihreää kasvua talvenkin keskellä. Minulle tärkeiden karvaisten perheenjäsenten kunnosta huolehtimista ja sitä iloa, mitä vain leikki tuo. Siinä se on.Finding my way towards happiness is my task for this new year. Not a resolution but something I will actively work towards by finding slots in my diary for things that make it come true. Exercising and enjoying nature, capturing it with my camera, spending time with my loved ones and taking care of those I love. Very simple things, really. Enjoying the now and today instead of wishing for something that isn't here now. Taking life back to my hands. Not just passing through each day but actually living each and every one.

4 kommenttia :

 1. Ihanan raikas uusi ulkoasu! Tsemppiä onnellisemman minän tavoittelussa. Kirjoitit ihanasti juuri siitä mitä minäkin ajattelen. Minun vaan oli päästävä pois todella stressaavasta vuosien pätkätyöstä. Ihanaa kun nyt voi suunnitella päivien kulkua ja tähdätä kohti uutta tulevaisuutta. Onnea ja siunausta sinun tiellesi!

  VastaaPoista
 2. Nostat esiin todella tärkeitä kysymykisä. Mikä elämässä oikeasti on merkityksellistä ja tärkeää, mikä tekee onnelliseksi... Hyvä myös, että muistutit minua talven kauneudesta. Pimeässä ja kylmässä talossa, jossa vetää vähän sieltä ja täältä, talvi näyttäytyy niin ankarana ja masentavana, että sitä vain odottaa ja odottaa kesää. Kun vain muistaisi välillä ihailla niitä kuurankukkia ikkunoissa, timanttisina säihkyviä koivuja... :) Upeita kuvia sinulla täällä, jälleen, Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi!

  VastaaPoista
 3. Kauneutta voi yrittää hakea kaikkialta, kuurankukkasista taas ei voi täällä kaupungissa edes haaveilla. Kiitos toivotuksistasi :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Minna! Toivottavasti tästä tulee meille molemmille se valoisa tulevaisuus :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!