perjantai 22. helmikuuta 2013

Pelastus!

Nyt se taas nähdään. Nimittäin se, että kaikki kannattaa kirjata ylos. Oli sitten ajatusvirtaa tai suunnitelmallisempaa toimintaa, kaikki kannattaa puutarhan ja oman pään lisäksi olla paperilla.

Kävin suunnitelman mukaisesti karistelemassa norjanangervojen (Spiraea 'Grefsheim') oksien päältä suurimmat lumet - ne olivatkin parhaimmillaan puolen metrin hangen sisässä. Siinä samassa mietin, että mihinkäs sitä tulikaan viime syksynä aloiteltua niitä uusia perennapenkkejä ja kasvoikos niissä jotain.

Vanhemmista blogipostauksistani voin sentään jotain lainata.

9.10.2012 kirjoitin, että:


Nyt takapihalla odottelee kevättä vaaleanpunainen tulppaani ‘Angelique‘ (Tulipa gesneriana) – kerrottu, pionimainen ja myöhäinen sanoo kuvaus – sekä vaaleanvioletti ripsureunatulppaani ‘Blue Heron’. Lisäksi etupihan pensaiden alle syntyy kukkameri sieberinsahramista (Crocus sieberi ‘Tricolor‘) ja jo ennalta takapihalta löytyvät ihanan tuoksuvat posliinihyasintit (Puschkinia scilloides) saivat lisää seuraa…

ja vähiä muistiinpanoja selittää, se että


Oma puutarha on tänä kesänä muutenkin kovin hiljainen. En ole istuttanut mitään sitten syksyn. Olen keskittynyt laittamaan mökin pihamaata sekä lainapuutarhan viidakon valloittamiseen, ei ole ollut aikaa eikä resursseja nyt tehdä täällä rivitalossa oikein mitään. Kylvin kuitenkin kesäkukkien siemeniä, jotka ovat kasvaneet hurjasti vartta – varsinkin auringonkukat. Kukkia ei vielä näy, mutta eiköhän niidenkin aika vielä tule.

Mitään tekstiä en varmistukseksi tähän hätään kuitenkaan löytänyt, mutta onneksi olen ottanut aktiivisesti kuvia. Pelastus!

Untitled
Tähän jamaan jäi siis takapihamme viime syksynä. Siitä voi tarkkasilmäinen havaita omenapuun alle syntyvää uutta penkkiä sekä sivustojen penkinalkuja myös. Mitä varten olen penkit tehnyt, sitä en kylläkään enää muista. Mutta näin keväällä puutarhakuumeen noustessa se onkin oikeastaan ihan sama. Kuvastot ovat täynnä kaikkea ihanaa, joten mikäs niistä valitessa.

Untitled
Ruusut siirsin mahdollisen tulevan terassin paikalta toiseen laitaan. Muistaakseni ostin jonkun uudenkin... Tarkkaa tämä kirjanpito ollut ;)

IMG_0500

IMG_0504 IMG_0497

Vasemman laidan perennapenkki tuli kasvatettua täyteen pituuteensa. Siirsin siihen pois muuttaneelta naapurilta ainakin raparperia, jonka siirrän jossain vaiheessa mökille. Siihen on ruusujen lisäksi tulossa jotain vähemmässä mullassa viihtyvää.

Untitled
Aidan nurkassa ei kasva vielä mitään pysyvää. Siihen olen siirtänyt siskon luota tarha-alpia sekä ainakin punakoison alun. Ne molemmat ovat siirtymässä mökin takapihalle.

Nyt siis alan taas haaveilla tämän kaupunkikodinkin puutarhan muutoksesta. Saa nähdä, miten pitkälle se tänä vuonna pääsee.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!