tiistai 7. toukokuuta 2013

Kaikkien aikojen puutarhakesä!

Finland: Uusikaupunki
Tervetuloa puutarhaan!

Tästä se lähtee, nimittäin kaikkien aikojen runsain ja hedelmällisin kesä puutarhamatkailun parissa. Tällä listalla omaan korvaan eniten kutkuttavia tapahtumia ja kauniita kohteita ympäri Suomen. Haluaisitko lisätä listalle jotakin? Jätä kommenttia, niin tutustun uusiin kohteisiin ja lisään nekin mukaan.Tapahtumat


Kesäkuu


Avoimet portit -tapahtumassa avautuvat yksityishenkilöiden eri tyylejä edustavat pihat ja kaikki on kuorrutettu kulttuurilla, eikä perheen pienimpiäkään ole unohdettu. Kristiinankaupunki on yksi rannikon viehättävistä, vanhoista puukaupungeista, joten tapahtuma saa varmasti suuren suosion. Mukana on tällä hetkellä 49 kohdetta. Kaupungissa on tarjolla paljon muutakin kiinnostavaa, muun muassa uudistettu luontopolku valtakunnallisesti arvokkaan biotoopin ympäristössä.


Elokuu

4.8.2013 klo 12-18 Koko Suomi

Avoimet puutarhat -tapahtumassa yksityishenkilöt pääsevät avaamaan omien puutarhojensa ovet vieraille yhden päivän ajaksi. Mukaan voi ilmoittautua kuka vaan. Viime vuonna tapahtuma nousi suureen suosioon, joten kävijöitä varmasti riittää tänäkin vuonna.Muut puutarhamatkailukohteet


Joensuu

Kasvitieteellinen puutarha Botania, jossa voi nauttia muun muassa Suomen ainoasta trooppisesta perhospuutarhasta. Kokoelmakasvihuoneissa on edustettuna neljä eri suurilmastoa: tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet ja aavikko, ja laaja ulkoalue tarjoaa muun muassa mausteita ja muita hyötykasveja. Puutarhassa on myös erikoisia, eksoottisia lintuja.

Kaarina, Piikkiö

Arboretum Yltöinen on erityisesti puista kiinnostuneille hieno kohde, joka tunnetaan kesäkuussa kukkivista alppiruusuistaan. Puutarhassa on myös perennojen näyttelyalue. Sijainti Turun kupeessa on erinomainen muualta Turkuun suuntaaville.

Jakobstad | Pietarsaari, Finland 

Jakobstad | Pietarsaari, Finland

Pietarsaaren Koulupuutarha

Pietarsaari

Pietarsaaren Rosenlundin pappila ja Aspegrenin puutarha on historiallisesti arvokas kokonaisuus, jossa on 1700-luvulta peräisin oleva puutarha. Siellä on esillä muun muassa vanhoja hyötykasveja. Lisäksi kaupungissa on avoin Koulupuutarha, joka on erittäin kaunis kokonaisuus, suosittelen! Pietarsaari on myös kaunis pikkukaupunki, jossa riittää historian ystävälle silmäniloa, esimerkiksi vanha Skatan työläiskaupunginosa.

Untitled Hatanpää arboretum & rose garden

Untitled
Hatanpään arboretum ja ruusutarha

Tampere

Hatanpään arboretum on ehdottomasti tamperelaisen puutarhamatkailun helmi. Laajalle alueelle järven rannalla levittäytyvä puulajipuisto tarjoaa muun muassa hehkuvan ruusutarhan, erilaisia perennoja sekä potagerin. Alueella toimii myös kesäisin kahvio, vaikkakin suosittelen ottamaan omat eväät mukaan ja nauttimaan ne monen paikallisen tavoin nurmikolla. Arboretumissa järjestetään myös tutustumiskävelyitä sekä konsertteja kesäisin. Suosittelen lämpimästi!

On the road

Ruissalon maisemia

Pond panorama

Kasvitieteellisen puutarhan japanilainen lampi

Turku

Kuralan kylämäki on vanha maatilakokonaisuus, jossa pidetään elävästi yllä 1950-luvun maatalon toimia ja tiloja. Puutarhassa on esillä varsinaissuomalaisia perennoja ja jokilaaksossa kulkee myös perinnemaisemareitti. Kuralan kylämäki on mukava koko perheen kohde, suosittelen!

Ruissalo on monen ulkopaikkakuntalaisenkin tuntema vihreä ja vehreä saari Turun edustalla. Luontopolut tarjoavat hyvät puitteet tutustua rauhoitettuun lehtomaisemaan, jossa monet erikoisemmat kasvi- ja eläinlajit viihtyvät. Ruissalosta löytyy myös Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on ehdottomasti yksi Turun parhaista vierailukohteista. Puutarhassa voi nauttia muun muassa hienosta kivikkopuutarhasta ja sisätiloissa on katseltavaksi erikoisiakin lajeja. Suosittelen tutustumaan Ruissaloon esimerkiksi Aurajoelta lähtevällä vesibussikyydillä. Yksi lempikohteistani!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!