tiistai 21. toukokuuta 2013

Suloisia tulppaaneita! | Sweet tulips!Istutin viime syksynä takapihan omenapuun ympärille paljon erilaisia sipuleita, mutta en enää muistanut, mitä loppujen lopuksi olin ostanut. Yllätys oli todellakin iloinen, kun nämä kaunokaiset nousivat esiin!

I planted some bulbs under the apple tree and when it was time for them to grow, I couldn't remember which ones I had chosen. The happier it made me when these beauties emerged! Suurin suosikkini on kerrotu vaaleanpuna-valkoinen tulppaani (Tulipa gesneriana 'Angelique'). Sitä kuvataan pionimaiseksi, ja sitä se todellakin on! Miten kaunis kukinto, miten suuri kukka ja miten suloisesti se onkaan kehittynyt täyteen kukkaan.

My favourite is the large double pinkish Tulipa gesneriana 'Angelique'. They described it as peony-like and that it definitely is! What a beautiful, large flower and how sweetly it has developed, too!

  Toinen valitsemistani tulppaaneista oli ripsureunatulppaani (Tulipa gesneriana Crispa-ryhmä 'Blue Heron'), joka nimestään huolimatta on syvän sinipunainen. Sekin on hauska, pidän siitä erityisesti siinä vaiheessa, kun kukinto ei vielä ole täysin auki.

The other one I had chosen was the Tulipa gesneriana Crispa group 'Blue Heron' which despite its name is a rather delicious deep purple in colour. I prefer it when the bloom isn't fully opened.
 

Kauniita erikseen ja kauniita yhdessä, vai mitä?

Pretty on their own and very pretty together, aren't they!

2 kommenttia :

  1. Voi miten ihania tulppaaneita! Minäkin tykkään eniten noista valko-vaaleanpunaisista vaikka tummat hapsureunaiset ovat myös hyvin kauniita. Mukavaa oli vanhemmista kirjoituksistasi lukea, että olet onnellinen, kun saat toteuttaa oamn pihan uudistuksia. Olen iloinen puolestasi :O) Aurinkoisia puutarhapuuhailuja.

    VastaaPoista
  2. Mahtavia, eikö vain? Pitkään on omaa pihaa haaveiltu, monta vuotta teoriassa suunniteltu, niin et arvaakaan miten ihanaa on vihdoinkin toteuttaa :) Ihanaa alkukesää myös sulle, Minna!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!