keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Toukokuun puutarhassa | In the May garden

Tulppaanien lisäksi meillä kukkii moni muukin ja kasvaa aivan kaikki!

Besides tulips, a lot is in full bloom and everything for certain in full growth in our garden right now!


Etupihan varjossa hyvin varovasti kukkii rotkolemmikki (Brunnera macrophylla)

This is Siberian bugloss (Brunnera macrophylla) in the shady front garden.


Varjoyrtit (Pachysandra terminalis) siirtyivät hiukan toisenlaiseen paikkaan saman istutuksen sisällä ja nyt siellä vaihtelevatkin kauniisti vaaleanvihreän ja purppuran eri sävyt.

The evergreen leaves of the Japanese pachysandra (Pachysandra terminalis) alternate with the purple Coral bells (Heuchera 'Regina').Kotkansiipi / Ostrich fern (Matteuccia struthiopteris)

& purppurakeijunkukka / Coral bells (Heuchera 'Regina')

IMG_5097
Kotkansiipi ojentelee lonkeroitaan kuin paraskin mustekala.


Yksi mysteerikin sieltä löytyi, eli tämä hyvin pienikukkainen kaunokainen. Mikähän se mahtaa olla?


Jottei todellisuus unohtuisi, tässä hiukan laajempaa kuvaa pihamaan myllerryksestä. Itse asiassa sain puutarhan puolen eilen jo aika hyvää kuosiin, yhtä nurkkaa lukuuottamatta nurmikot (enää ei kai voi sanoa tulevien?) istutusten alta on käännetty ja lisätty hyvää multaa, joten pihamaa on muodossaan jo. Kasvit suurimmaksi osaksi puuttuvat vielä, mutta kaikki ajallaan. Toivelistani kuitenkin kasvaa ja olen paikallisten taimiston tuoteluettelon vakilukija, joten eiköhän nyt kesällä tai viimeistään syksyn alennusmyynneistä tulee pihaa täytettyä. Lisäksi mies kokosi minulle portille köynnöskaaren, johon on kovassa mietinnässä sisältöä tälle kesälle. Piha alkaa olla siinä kunnossa, että olen siihen tyytyväinen ja suurin työ on tehty. Istuttamista ei voi työksi luokitellakaan, se on sitä puutarhan parasta antia.

To tell you the truth, the garden isn't exactly the tranquil heaven I'm trying to create. The decking is completely under progress. The garden following it though has taken shape and all the flower beds are now formed and mostly topped with good quality soil. The plants are still mainly missing but I do have a wishlist of gorgeousness I hope to purchase soon. I am also leaving open the option of getting some budgets blooms from the sales this autumn... My husband erected the trellis by the gateside last night. The garden is looking like I want it to and most of the hard labour is done. Planting really can't qualify as labour at all, it's one of the best things the garden offers.

2 kommenttia :

 1. Minusta pihanne näyttää TODELLA hyvältä ja lupaavalta jo nyt! Siitä tulee aivan ihana, hyvät muodot ja rakenne ainakin minun silmään. Kompakti koko on ihana hoitamisen kannalta. Jostain syystä omat keijunkukkani ovat lähes kaikki kuolleet talven aikana, tai oikeastaan vasta keväällä, varhaiskeväällä niissä vielä henki pihisi.
  Tuo mysteeri on joku narsissi, olisiko orkideanarsissi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun kiva kuulla mielipiteesi! Minulla on suunnitelma tuota kuutiota katsellessa hiljalleen syntynyt, idea siitä, että pitää saada enemmän seiniä ja kattoa, enemmän muotoja ja paljon kaunista rajaavien aitojen peitoksi. Pienestä koosta ei todellakaan ole haittaa, ei kun kyseessä on ensimmäinen pihani.

   Orkideanarsissista tekee vielä mysteerisemmän se, että en ole missään vaiheessa sellaisia hankkinut! Lienee ollut jonkun muun sipulin joukossa bonuksena :) Jännä juttu!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!