maanantai 17. kesäkuuta 2013

Avoimet portit Kristiinankaupungissa

 

Kesäiset terveiset kauniista Kristiinankaupungista! Kävimme lauantaina katsastamassa ihmisten pihoihin ja puutarhoihin Avoimet portit -tapahtumassa. Aurinkoa riitti koko päivän, mutta lämpötilat olivat enemmänkin hyytävän puolella. Pihoja oli joka laitaan, täysin kivistä rakennettuja rinnepuutarhoja ja vanhanaikaisia pionimeriä. Kristiinankaupungissa parasta ovat maan muotoja muotoilevat pikkukujat, joiden varsilta portit avautuvat vinksinvonksin seisovien talojen muuten aitojen taakse jääviin puutarhoihin. 300 kaupungin vanhaa puutaloa on suojeltu kaavassa ja niitä on myös paljolti kunnostettu. Kaikkein korkeimmalla paikalla on vanha tuulimylly rannikolle tyypillisellä kalliolla. Hidasta elämäntapaa juhlistava Cittaslow-verkosto otti Kristiinankaupungin osakseen, eikä ihme. Kristiinankaupunki on ihmisen kokoinen pikkukaupunki!


Pienessä kaupungissa pärjää hyvin jalkaisin tai pyörällä

 IMG_5914

 

  Kaupungintalo ja Ulrika Eleonoran kirkko


6 kommenttia :

 1. Voi ihanuutta, kun nämä sun kuvat on kauniita! Kiitos kun päästiin piipahtamaan Kristiinankaupunkiin :O)

  VastaaPoista
 2. Onpa hauska nähdä kuvia Kristiinankaupungista, ihania. Tänä kesänä ei ehditty avoimiin portteihin, ehkä ensi kesänä sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit käymään, Leena :) Kannattaa kyllä käydä, jos pikkukaupungin kesätunnelma yhtään innostaa.

   Poista
 3. Minäkään en ehtinyt sunnuntaina paikalle, mutta ehkä kesällä ajellaan sinne muuten vaan. Tuttuja paikkoja tuossa olikin, kun töiden kautta on Kristiinankaupungissa tullut käytyä ja Cittaslow-jäsenyydestä olen tehnyt jutun. Sillä juttukeikalla pääsin pujahtamaan tuonne raatihuoneen kellotorniin sisälle. Hienosti olet saanut kesän tunnelman pienessä merenrantakaupungissa tallennettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, raatihuoneen tornista olisi varmasti mahtavat näköalat kaupungin yli! Nyt toisella visiitillä kaupunki avautui minulle aivan uudella tavalla, mutta onhan siitä aikaakin kun viimeksi tuli käytyä.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!