sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Tamperetta: Käpylään!

 IMG_5580

Tervetuloa kanssani ihanaan alkukesän Käpylään [kartta] eli virallisesti Lapin kaupunginosaan Tampereella. Finlaysonin Lapinniemen entisen puuvillatehtaan ja nykyään tiloissa toimivan kylpylän varjosta löytyy tämä Tampereen keskustan kupeen helmi. Kävelymatkaa keskustaan ei ole kuin viitisentoista minuuttia - sikäli, jos ei pysähtele kuvaamaan jokaisessa tienhaarassa, kuten minä tein. Nyt syreenien aikaan Käpylän täyttää ihana, kesäinen tuoksu ja kaikki pihamaat tuntuvat kukkivan. Käpylä on hiljainen, kuin oma kyläyhteisönsä, ja parhaat palvelut alueella liittyvät läheiseen luontoon: Kaupin ulkolumaastot ovat aivan vieressä, samoin kuin Rauhaniemen uimaranta ja sauna.

Virallisesti Lappina tunnettu asuinalue on rakentunut vuodesta 1914 alkaen Finlaysonin tehtaan ja Sukka- ja Trikootehdas Osakeyhtiö Kudoksen asukkaiden huvila-alueeksi. Lisää alueen historiasta voit lukea täältä.

IMG_5571
Jos haluat kauniiden talojen ja puutarhojen lisäksi tekosyyn käväistä alueella, suosittelen ensi lauantain pihakirppistapahtumaa. Suuntaan sinne itsekin, ties mitä löytöjä vanhoista taloista mukaan tarttuukaan!

IMG_5572

IMG_5581
IMG_5569

  IMG_5570 IMG_5567

IMG_5566

IMG_5573

2 kommenttia :

  1. Ihanat kuvat! Minusta tuntuu, että syreenit kukkivat nyt runsaammin kuin ikinä aiemmin.

    VastaaPoista
  2. Runsaasti ainakin, se on varma! Kävin taas tänään kävelemässä toisessa kaupunginosassa syreeneistä nauttien, ahh! Tekisi vaan mieli taittaa tuoksuvat oksat mukaansa - tai parempaa, istuttaa oma valkoinen... ja lila kanssa! :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!