perjantai 9. elokuuta 2013

Kesäpäivä Kuopiossa

IMG_6622

Palaan takaisin kesään ja tämän vuoden ihaniin tapahtumiin. Monta vuotta suunniteltu reissu Itä-Suomeen toteutui ja lähdimme kolmeksi yöksi Kuopioon ja sieltä käsin tutustumaan lähiseudun paikkakuntiin. Ensisijaisesti oli tarkoitus tavata kaksi minun pitkäaikaista ystävääni, joita en ollut koskaan ennen kasvotusten tavannut ja siinä ohessa sitten nähdä vähän mualimaakin.


Kuopio oli kaunis järvineen ja ihanine katuineen. Parasta siellä olivat ihmiset, puheliaat ja ystävälliset paikalliset, joita ei enää keskustan kertakaikkinen ylöskaivaminen hetkauttanut ollenkaan. Torin laidalla majoittumisessa oli puolensa, kaikki oli lähellä - kaivinkoneiden, traktoreiden, sorakasojen ja tärisyttävän metelin toisella puolen tosin. Hotellissa oli hiljaista ja katselimmekin torin vilinää huoneestamme onnellisena omasta pesäpaikasta. Haluaisin palata joskus takaisin, sitten kun hienot visiot kävelykeskustasta on saatu toteutettua. Jo nyt paikalla oli paljon turisteja ja kesäisen leppoisa tunnelma - savoa huastavien työmiesten läsnäolo ei haitannut ollenkaan asiaa :)


IMG_6630
Joka-aamuinen fiksi tuoreutta, kyllä kiitos! Voisin viihtyä torin naapurissa pidempäänkin. Kaiken lisäksi hinnat olivat Kuopiossa paljon täkäläisiä matalammat, jei!

IMG_6628 IMG_6627
Se torialueen työmaa oli todellisuudessa aivan kaikkialla.


Kävimme syömässä monessa paikallisessa ravintolassa, joista parhaiten mieleen jäivät Isä Camillon kallis, mutta maistuva kalalounas ja holvikellarin kiireetön tunnelma hääpäivän illallisella Rustikissa. Kahviloiden sijaan suosimme ainakin koko Suomen kuuluisimman torin ja kauppahallin antimia, Irenen karjalanpiirakoita ja isoja pehmiksiä sekä herneitä ja vadelmia, joita hain torilta joka aamu uuden satsin.


Ystävä opasti keskustan myllerryksen ulkopuolelle kauniille, vanhoille kaduille, joilta kuvanikin ovat. Ensimmäisen, kauniin ja lämpimän päivän ajalta. Lopun ajan matkasta oli kylmää ja sateista, enkä juuri saanut kuvattua. Kuvista puuttuvat siis Kuopion hienot järvimaisemat ja satama, sillat ja muu sellainen. Mutta Kuopio on täysin veden ympäröimä, joten maisemat ovat siinä mielessäkin kauniit. Mukavaa meillä joka tapauksessa oli, ja Kuopioon voisimme palata uudelleenkin vaikka heti. Helsingissä vietettyjen päivien vastapainoksi Kuopio tarjosi jotakin kovin aitoa, suomalaista ja niin kesäistä. Sellaisen perään kannattaa lähteä pidempääkin.


Welcome on a pictoral journey through Kuopio, the gem of eastern Finland. What's not to like in a small city surrounded by lakes, filled with lovely architecture and narrow streets, a full-on pedestrian city centre (which was very much under progress when we visited...) and to top that with some very friendly locals?! I only managed a day worth of photos because of the weather turning very rainy later on but you can imagine what you can't see. Enjoy!


IMG_6635
Pikku Pietarin torikuja sopi minun kohteekseni kuin nenä päähän. Kivoja, paikallisia käsitöitä ihanissa aitoissa, ei oikein voisi paremmaksi mennä! Löysin täältä vaikka mitä, mutta ihanan, vihreän retrokäsveskan tultua vastaan, hylkäsin kaikki muut ajatukset ja päädyin ostamaan sen itselleni tuliaisena.

IMG_6623 IMG_6620


IMG_6610 IMG_6613


IMG_6606


 IMG_6618 IMG_6609


IMG_6621


IMG_6607


IMG_6615


IMG_6612


IMG_6602


IMG_6619

5 kommenttia :

 1. Ihania kuvia!
  Blogiisi on muuten sikäli hankala kommentoida, että tekstin luettuaan täytyy hakea mihin kommentin voisi kirjoittaa. Mulla kesti pitkään ennen kuin löysin sen numeronapin tuolta ylhäältä otsikon vierestä ja keksin mitä se tarkoittaa. Tai en tiedä, onko jossain muuallakin kommenttilinkki, mutta en ole löytänyt!

  VastaaPoista
 2. Kiiti Saila :)

  Joo, tiedän tuon hankaluuden. Se tulee tästä blogipohjasta, johon en voi tehdä mitään tyylillisiä muutoksia (ilmaiseksi). Haluaisin myös sivupalkin, mutta sitäkään ei ole tarjolla. Tykkään kuitenkin tästä pohjasta ja sen toimivuudesta muuten, enkä ole sen veroista vielä tuolta valikoimasta löytänyt. Monta kertaa olen pohtinut, että jos maksaisi hiukan, mutta tämäpä on tehty hankalaksi ja kaikesta saisi maksaa erikseen, enkä oikein osaa päättää, mitä kaikkea (pienellä budjetilla) voisin haluta blogiini, joka ei kuitenkaan tuota yhtään mitään. Toivottavasti tuon kanssa voivat muutkin elää. Pitäisi varmaan asia joskus mainita, ja sen tekisin helposti siellä ... sivupalkissa :D

  VastaaPoista
 3. Hahaa, kävin uudelleen läpi tarjotut teemat, ja löysin tällaisen. Toivottavasti nyt tämä on lukijaystävällisempi :)

  VastaaPoista
 4. Aah! Arvasin, että tulen näistä kuvista niin iloiseksi. On tosi kiinnostavaa nähdä kotikaupunki jonkun muun silmin, kuviin on tarttunut sellainen tunnelma, jota minä en esimerkiksi osaa tallentaa missään. Ehkä olen sitten liian ujo kuvaamaan ihmisiä tai jotain. Kiitos näistä!

  VastaaPoista
 5. Olepa hyvä, Sanna :) Mun pitäisi rohkaistua vielä paljon ihmisten kuvaamisen suhteen, monesti tekisi mieli käydä kysymässä, että saako kuvata ihan tarkoituksella. Harmittaa vaan se, että en päässyt kuvaamaan kuin tuona yhtenä päivänä ja paljon ihania juttuja jäi vain mieleen nyt. Seuraavalla kerralla sitten :) Kiitos hyvästä opastuksesta!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!