torstai 15. elokuuta 2013

Kuulumiset omasta puutarhasta

IMG_7108
Oikean laidan ruusut jaksavat edelleen kukkia! Tämä ovat suloisia palleroita!

Se on elokuun puoliväli - jo! Alkaa olla viimeiset hetket saada kesä tallennettua, ennen kuin kasvit alkavat kuihtua. Sateisen päivän kunniaksi onkin hyvä käydä läpi näitä aurinkoisia kuvia parin päivän takaa. Näin rehevää täällä ei ole koskaan ennen ollutkaan, eikä näin paljoa värejä! Olen pysynyt väriteemassani (vaaleanpunaista, purppuraa ja violettia) suhteellisen hyvin, vaikkakin hiukan keltaista on hiipinyt kesän aikana mukaan myös. Olen erittäin tyytyväisenä seurannut, miten perhoset ovat löytäneet puutarhaani ja muutkin pörriäiset lisääntyneet mukavasti, sekin tavoite alkaa siis olla hanskassa!

It's mid-August, already! It also means it's the last moments to record the height of the summer before the plants start to wilt. What's more perfect timing than a rainy day to look at these sunny photos from the garden from a couple of days ago. It's never been this lush before, nor filled with this many colours! I've stuck to my colour scheme (pinks, purples and lilacs) pretty well, although some yellow seems to creep in, too. I've been happy to notice butterflies that have found my garden, as well as many sorts of other buzzing insects, so that goal is well under way as well!

IMG_7312 IMG_7097

Tarhasalkoruusuista kahdessa on nuppuja! Nämä ovat ne tänä keväänä esikasvattamani taimet, joita piha on pullollaan. Muut ovat kasvattaneet vain valtavia lehtiruusukkeitaan, mutta nämä saattaisivat vaikka vielä kukkia tänä vuonna!

IMG_7074
Suloiset tähtiputket ja syysleimut vierekkäin aidalla.

IMG_7091
Verbena alkaa lakastua.

IMG_7096
Syysleimut ovat kärsineet nekin sateista.

Untitled
Japaninvaahtera aloittelee punaista loimuansa.

IMG_7104

Nyt kesällä istuttamani noropunatähkät ovat kasvaneet valtaviksi ja kukkineetkin, mutta kuten kukinta alkoikin, alkaa se jo huipulta lähtien lakastua.

IMG_7101 IMG_7100
Myös tämän vuoden uutuus arovuokko on kehittänyt yhden kukan!

IMG_6971 IMG_7307
Härmesalvia piilottelee osittain tarhasalkoruusun lehtien alla. Aidan vieressä alkaa jo syksy olla täällä.

IMG_7113
Omppupuun alle ja eteen olen istuttanut hiljattain punaisen ja valkoisen punahatun sekä harmaamalvikin. Lisääkin mahtuisi, erityisesti kun väliaikainen kasvimaani siirtyy syrjään. Ensi vuonna ajattelin rohkaistua viljelemään vihannekseni avomaalla tämän vuoden yksivuotisten kukkien paikoilla.

Aikamoinen muutos sitten viime vuotisen puutarhan. Näytän teille myöhemmin, mistä tähän on tultu. Seuraava sadepäivän aktiviteetti on miettiä etupihan muutoksia puun siirtoineen ja ilman uusia kasveja, saa nähdä mitä sitää tulee!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!