lauantai 23. marraskuuta 2013

Lämmittävä kukkakaalikeitto


Tämä yksinkertainen keitto syntyi yhdestä tavallisesta valkoisesta kukkakaalista sekä toisesta ihanan vihreästä ja näyttävän geometrisestä kerästä romanescokaalia, joka on kukkakaalin lähisukulainen, mutta maultaan ehkä aavistuksen miedompi. Soseutetun kukkakaalin maku on mukavan mieto ja kerma pehmentää sitä entisestään. Keitto on herkullisen yksinkertainen ja nopea lämmittäjä kylmään talvi-iltaan. Itse tarjosin sen omatekoisten rouhesämpylöiden kanssa.


Rentouttavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni :)


Näitä tarvitset:



Sipulia

Rasvaa paistamiseen

5-6 dl vettä

Kukka- ja romanescokaalia

Suolaa

Mustapippuria

2 dl kermaa

Kuori sipuli ja kuullota se kattilassa. Kaada kattilaan vesi ja lisää joukkoon pienennetyt kukkakaalit. Keitä noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon kerma, kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoa höyryävän kuumana esimerkiksi sämpylöiden kera.


IMG_9251



2 kommenttia :

  1. Todella herkullisen kuuloinen ja näköinen! Kaikenlaisten kaalien suurena ystävänä kokeilen ohjettasi, kiitos tästä!

    VastaaPoista
  2. Yksinkertaisista aineksista erittäin hyvää keittoa :) Toivottavasti maistuu!

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!