torstai 19. joulukuuta 2013

Joulun toivomusPienoisen hajoamisen ja leipomusten aikatauluttamisen jälkeen sain tänään leivottua elämäni ensimmäiset saaristolaisleivät, jotka onnistuivat todella hyvin. Odotan niiden maun tiivistyvän vielä tuosta, vaikka aika herkullisia tuntuivat olevan noin uunituoreenakin. Saaristolaisleipä on ehdottomasti suosikkileipääni ja tuntuu mukavalta todeta, että osaan sitä itsekin valmistaa. Saatan joulun jälkeen palata reseptin ja kuvien kera.

Päätin kuitenkin jo eilen, että jään tänään blogimaailmasta joulutauolle. Niinpä en leivistäkään sen enempää nyt lepertele. Huomenna joulusiivouksen yhteydessä vaihdan sänkyyn jouluiset lakanat, eli harmaan aluslakanan, valkoisen pussilakanan ja punaiset tyynyliinat. Viikonloppuna ehdin toivottavasti vielä tavoittaa muutamia muistettavia ihmisiä ja ajattelin leipoa pari kuivakakkua. Porkkanalaatikot ja tuliaiskakut jäävät aatonaatolle. Tarkoitus olisi pyhittää joulu niin, että silloin ei tarvitsisi ollenkaan enää kokkailla.

Tämä vuosi on loppuaan kohden ollut minulle aika rankka, ja toivonkin itselleni lisää jaksamista ensi vuodelle. Ensi kesänä on minulla ja miehellä iso virstanpylväs edessä sekä minulla muutamia ajatuksia elämän suunnan muuttamiseen liittyen. Positiivisempaa toden totta kaipaisin tuleville kuukausille.

Joulun perinteisten sukuloimiskierrosten oheen taas toivoisin yhteistä laiska-aikaa, hömppäleffoja ja -kirjoja, muutaman palan suklaata ja keveitä kohtaamisia läheisten kanssa ilman ongelmia. Joulun jälkeen meillä olisi tarkoitus suunnata lyhyesti Tallinnaan kaksistaan ihastelemaan vanhan kaupungin joulukuntoa. Uudelle vuodelle ei ole vielä suunnitelmia, se kulunee tylsästi kotosalla tai jos ystäviä saadaan saman katon alle, iloisesti ystävien parissa.

Siinäpä pieni kertaus tästä vuodesta, toivomuksia tulevalle ja joulun sekä uuden vuoden toiveita.

Teille toivotan oikein rentouttavaa joulun ja uuden vuoden aikaa, herkkuja, aikaa läheisten kanssa ja ennen kaikkea hiukan lepoa arjesta. Lahjojakin, sopivasti :) Pitäkäähän oikein kiva joulu!


Palaan astialle ensi vuonna! Julkaisen vielä ajastettuja joulukalenteriluukkuja sekä muutaman muunkin postauksen, mutta oikeasti olen sormet jauhoissa joululaulujen parissa. Lopetan kuviin menneiltä jouluilta hyvien hetkien parista :) Tipetitap! 


4 kommenttia :

 1. Toivotan sinulle Rauhallista joulua ja ihania hetkiä vuoteen 2013!

  VastaaPoista
 2. Ihanan rauhaisia ja iloisia hetkiä jouluusi!

  VastaaPoista
 3. Palaat ehdottomasti reseptiin ja kuviin myöhemmin. Lämmin leipä kiinnnostaa aina. Hyvää ja lumista joulua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille joulutoivotuksista, toivottavasti teilläkin oli mukava joulu :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!