perjantai 24. tammikuuta 2014

Auringon kultaaTämänpäiväiset kuvat ovat auringonnousun alta Tampereen keskustasta. Kaiken yllä kultainen hohde, kuuraiset puunoksat tavoittelemassa avoinna huuruavaa Tammerkoskea... Kosken yläjuoksulta löytyy sekä kaupungin uusin kävelysilta että keskustan avantouimarit sulassa sovussa sorsien kanssa ja aivan naapurista Tallipihan idyllinen miljöö, jossa kävin lämmittelemässä teen kera. Aivan vieressä aloitellaan kiistellyn rantatunnelin rakentamista, jotta vielä Siilinkarin majakalle avoinna oleva maisema voidaan peittää kerrostaloihin, en tykkää. Pistäisivät rahat mieluummin ratikan rakentamiseen... Lisäksi kuljin läpi aurinkoisesta Hämeenpuistosta, Tampereen esplanadista. Näiden kuvien myötä lähettelen myös viikonlopputoivotuksia kaikille :)13 kommenttia :

 1. En osaa sanoa tähän mitään muuta kuin Wau. Onpa tosiaan kaunista!

  VastaaPoista
 2. Kylmyys ehdottomasti lisää tässä tapauksessa kauneutta ;)

  VastaaPoista
 3. Voi Tampere, olet saanut taas kerran taitavasti vangittua kaupunkimiljöötä ja niin viehättävässä talviasussaan. Ja pyh tunnelille, kannatus joukkoliikenteen kehittämiselle. Tietty tiivistetty asuminen on ekologisempaa kuin uusien asuinalueiden rakentaminen, mutta kyllä siinä vähenee viihtyvyys, jos maisema tukitaan. Kyllä ainakin itse kaupunkilaisena kaipasin myös tilan tuntua, enkä halunnut pelkkää kerrostaloviidakkoa ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :))

   Olen ehdottomasti samaa mieltä - tuonkin rahan voisi työntää aikamoisen moneen muuhun kestävämpään kohteeseen kuin autotunneliin. Minä en ehkä ole sielultani niin kovin kaupunkilainen, mutta pelkässä betoniviidakossa ei viihdy kukaan. Eri asia varmasti olisi, jos nykyinen arkkitehtuuri olisi jonkin arvoista. Mietipä, jos uusi rannan asuinalue olisi vaikka puutaloja täynnä!

   Poista
  2. Tähän pitää vielä lisätä, että kaupunkilaisella tarkoitin kaupungissa asujaa. Kovin kaupunkilaisena en itseäni pidä, kun muutettiin pienempään kaupunkiin ja työskentelen maalla maaseudun kehittämisen parissa. :) Tuntuu, että kustannustehokkuus on nykyarkkitehtuurissa määräävintä, täällä kaupungissa menee yhä puutaloja nurin ja tilalle tulee harmaita kuutioita...:(

   Poista
  3. Mieltäisin itseni enemmän kaupunkilaiseksi, jos asuisimme edes yhtään lähempänä keskustaa. Täällä aivan kunnan rajalla on aina hiljaista ja jotenkin unohdan koko kaupungin läheisyyden... Mutta ymmärrän mitä ajat takaa. Varmaankin juuri tästä tuhoamisvimmasta johtuen mieluummin vietän aikani maaseudulla, jossa perinteistäkin näkymää vaalitaan.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!