maanantai 13. tammikuuta 2014

Talven valoa!


Miten mukavalta tuntuukaan, kun pitkä pimeä taival on taittunut kohti kevättä myös luonnossa ja kaikkialla loistavat valkoiset hanget! Käväisin tänään pikaisesti kaupungissa, ja vaikka olin pukeutunut lämpimään maatuskahuiviin ja paksuihin tumppuihin, silti pakkanen pääsi nipistelemään. Takaisin kotiin palatessa aurinko valaisi koko tienoon niin mahtavasti, että muistin, miksi rakastan talvia niin paljon. Pehmeä lumi, siinä kimmeltävät timantit, narskuvat askeleet ja mielettömät värit ja valon leikki pilvissä, ai että. Lähden huomennakin ehdottomasti ulos, jos sää jatkuu näin ihanana. Nyt nappasin vain matkaltani yhden kuvan ja mietin, miten aurinko leikkii järvellä tuolla talojen takana jossakin. Järven ranta onkin mielipaikkani tässä lähistöllä, sieluni koti. Sinne huomenna. Tosin pakkautua pitää lisää tämänpäiväisestä, sen verran kylmempää luvataan. Pakkanen ja kamerasormet, täällä taas! Kauan on teitä - ja inspiraatiota - odotettukin. Valolla on kyllä ihmeellinen voima, se kun saa minut valokuvaamaan ;) 

Olen tällä hetkellä hiukan kiinni remonttihommissa toisaalla, mutta palailen aina niiden välissä tännekin. Mielessä liikkuvat kukkivat kevätpuut, joiden olen päättänyt olevan tämän kesän kasviostoslistalla. Puut siksi, että paras olisi ollut istuttaa ne jo viime tai sitä edellisenä vuonna, mutta toiseksi paras aika on juuri nyt, kuten perinteinen sananparsi meille viisaasti kertoo. En siis avaa siemenluetteloita, koska niistä huutelevat kaikki karkkimaiset kasvit minulle aivan liian kutsuvasti. Nyt pidetään tiukkaa budjettia ja maksetaan opintolainaa pois, ja jatketaan kasvien kerryttämistä muilla tavoin. Onneksi omassakin pihassa on paljon jaettavaa :) 

Ja olen myös tietoinen, että joulukuun kymmenen kuvaa kesään jäi välistä. Kuva on turvallisesti otettuna, mutta sen katsominen masentaa niin. Taidan lisätä sen vain tammikuun kuvan kylkeen, jos vaikka tuossa viikon päästä sattuisi vielä olemaan talvi... 

7 kommenttia :

 1. Täällä toinen lumesta ja sen tuomasta valosta iloinen, ihanaa!
  Vuodenaikojen vaihtelu on ihanaa, kun ne ovat "kunnollisia".
  Hyviä kuvausreissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juurikin noin, ei niitä epämääräisiä lämpimiä talvipäiviä olisi enää kestänytkään. Sellaisten yhteydessä on ainoa aika talvesta, kun alan kaivata reissulle ulkomaille, pois kaamoksesta.

   Poista
 2. Voi ihana aurinko! Kurkin sitä koulun ikkunasta! Kyllä piristi minuakin :O)

  VastaaPoista
 3. Eilen oli kyllä niin kaunis ilma valokuvaukseen, harmi kun itse en ehtinyt kameraa nappaamaan mukaan kun lähdin iltavuoroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä kauniita päiviä riittää vielä :))

   Poista
 4. Ihmeellinen on talven taika. Vaikka satoi lunta ja on kylmääkin, mieli on heti keväisempi ja keveämpi! Talvella kuuluu olla lunta, vaikka kevättä jo odotankin. Helmikuun timanttihanget ovat ihan parhaita!
  Suorataan mykistyttävää on päästä Lappiin tunturin laelle katsomaan auringon nousua, pakkasta -30 kieppeillä ja lunta vyötäröön asti. Se on oikeaa talvea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan harmikseni päässyt käymään Lapissa, mutta juuri tuon haluaisin kokea. Tykkylumiset puut, syvän hangen ja sinisen hiljaisuuden. Joku talvi vielä!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!