torstai 6. helmikuuta 2014

Askeleita keräämässä
Olen pitänyt kännykän ohjelman muutaman päivän ajan taustalla laskemassa arkiaskeleitteni määrää. Lopputulos on se, että saadakseni kasaan terveyttä edistävät 10 000 suositeltua askelta päivässä, pitäisi minun tehdä lisäksi noin viiden kilometrin lenkki siihen päälle. Helpoin tapa lisätä askeleita olisi siis lisätä muuten vain liikkumista päivän aikana.

Nyt tarkoitus onkin lisätä luonnollista kävelemistä sillä, että keskityn keräämään lisäaskelia. Pari minulle helpointa tapaa ovat ne yksinkertaisimmat: käydä enemmän kuvaamassa, siinä askeleita tulee otettua tasaiseen tahtiin vaikka kuinka pitkään, ja toisaalta niinkin yksinkertainen keino, kuin jäädä bussin kyydistä joko ennen tai jälkeen päämäärän ja kävellä loppumatka.

Mitä muita yksinkertaisen arkisia tapoja on edistää omaa liikkumista? Miten sinä arkiliikut?

3 kommenttia :

 1. Tuohan on hyvä ajatus jäädä pysäkkiä aiemmin pois, tai voi valita sellaisekin bussin, joka ei mene ihan kotitalon viereen. Itse teen valintoja, että menen portaat hissin sijasta ja sellaista. Kesällä saa liikuntaa niin reilusti, että näin talvella ihan mielellään hölläilen toisaalta vähän ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla tuppaa menemään liian mustavalkoiseksi ja en sitten juuri talvisin liiku. Siksi arkiliikunta olisi erityisen tärkeää. Porrasasia pitää pitää mielessä!

   Poista
 2. Kuvauskeikat päivän askelsaldon nostajana on ehkä parhautta. Onko tuo tekstin kuva tuore, eli noinko vähän on lunta tarjolla?

  Mä olen vaihtanut kauppareissulla a) kävelllen lähikauppaan tai b) isoin mahdollinen market. Molemmat lisää kivasti askelia :)

  Toinen hyvä arkipäivän liikuttaja on yllättäen television katselun aloittaminen: laitoin telkkarin ääreen kuntopyörän ja siihen hälyytysäänet, jos syke laskee liikaa polkemisen aikana. Koetan katsoa telkkaria ainakin 4 tuntia viikossa, jotta tulee liikettä päiviin.

  Ja kesää ei kai tarvitse mainitakaan, puuhamaata riittää.

  Perho
  www.kasvohormonilfi

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!