keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kevään ja kesän puutarhatapahtumiaOlen naapurin (kiitos sinne!) suosiollisella avustuksella lähdössä viikonloppuna Asta-messuille ja niitä pohtiessa tulivat mieleen pyörryttävän ihanat puutarha-aiheiset messut ja muut tapahtumat, joissa värittömästäkin keväästäkin taiotaan upea. Joten ei kun tutkimaan, että mitä ja missä ja milloin tänä vuonna tapahtuukaan. Kuvatunnelmissa liikutaan viime vuoden Turun messuilla.

Ja tänä vuonna todellakin tapahtuu, nyt myös Tampereella! Puutarha 2014 -messut järjestetään 11.-13.4.2014. Nämä ovat minulle kauden päämessut, joihin pääsyä odotan innolla. Ohjelmasta bongasin heti mainioita luentoja, Parhaat pensasruusut (Lauri Korpijaakko, Suomen Ruususeura ry), Kotipihan ekologinen kasvinsuojelu (Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura ry) sekä FinE-kasvit (Marjatta Uosukainen, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) kiinnostavat kovasti!


Avoimet puutarhat kutsuvat kylään jo kesäkuussa, kun suuresta palautteesta johtuen järjestäjät päättivät aikaistaa tapahtumaa. Mihin aikaan vain, minä olen menossa! Tällä kertaa puutarhat avautuvat siis jo sunnuntaina 29.6.2014. Olen itsekin miettinyt mukaan liittymistä, mutta ainakaan tänä vuonna se ei vielä tapahdu. Lähde kuitenkin tutustumaan muiden puutarhoihin siis juhannuksen jälkeen :) Pirkanmaan mielenkiintoisimmat kohteet minulle ovat Ylöjärven Myllyhermannin puutarhajossa en vieläkään ole koskaan päässyt käymään sekä Pirjon perennapuutarha Sastamalassa. Avoinna ovat tietysti myös mahtavat siirtolapuutarhat, jotka ovat hyvä kohde montaa erilaista pihaa katsomaan halajaville. Ja jos en ole tarpeeksi hehkuttanut siirtolapuutarhojen tunnelmaa ja sen luovia ihmisiä, niin tässä hiukan lisää: hehkuti, hehkuti! :)


Oikeasti haluaisin skipata kaikki Suomen tapahtumat ja lennähtää hetkeksi Lontoon kevääseen ja Chelsea Flower Show'n maisemiin. 20.-24.5.2014 järjestettävä tapahtuma on kiehtonut minua jo vuosia ja se on luultavasti maailman suosituin puutarhatapahtuma. Tänäkin keväänä tyydyn vain katselemaan kauniita kuvia ja kuuntelemaan muiden bloggareiden kuulumisia, mutta vielä joku kevät sinne lähdetään! 

Myös Tukholman Nordiska Trädgårdar -messut ovat kuulemma menestys. Ne järjestetään tänä vuonna 20.-23.3.

Kotimaassakin tapahtuu paljon muutakin, muun muassa Turun Piha- ja puutarhamessut 28.-30.3.2014, Porissa Piha- ja puutarhamessut 26.-27.4. ja Oulussa Kesäpiha 3.-4.5.

Vinkatkaahan muista kiinnostavista puutarha-aiheisista tapahtumista, niin voin lisäillä niitä listalle!

Lämpimästi tervetuloa tänne blogiin myös kaikille uusille lukijoilleni eli molemmille Katjoille, Kanelia ja kardemummalle ja Pilviraitin Marjaanalle :) 

9 kommenttia :

 1. Lisäyksenä messulistaan: Helsingissä on 3.–6.4. Kevätmessut, jotka sisältävät OmaPiha-osion OmaMökki, Oma Koti ja Sisusta! lisäksi. Viimeksi oli muistaakseni vähän vaisut, mutta kai se on silti pakko käydä visiitillä. :)

  Allekirjoitan myös hehkutuksesi siirtolapuutarhojen tunnelmasta, aivan ihania alueita. :) Rakastan kävellä alueilla ristiin rastiin ja kurkistella pieniin puutarhoihin, niin inspiroivia, kun kaikki omat viehättävästi omanlaisiaan. Tykkäsin niistä jo ennen kuin minusta tuli siirtolapuutarhuri, nyt kiertelen enimmäkseen vain oman palstani naapureita katsellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lisäyksestä!

   Ihanaa, sinulla on oma palsta! Itse huomaan tykkääväni siirtolapuutarhoista joka vuosi vaan enemmän. Jos ei olisi mökkiä, saattaisin kummasti alkaa säästää tuollaiseen ;)

   Poista
 2. Kiitti vinkeistä. Tampereen messut "paukahti" just mun kalenteriini :O) Tehdäänkö treffit sinne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, tehdään ehdottomasti! Sovitaan lähempänä tarkemmin, mutta onpas mukava saada samanhenkistä seuraa mukaan :)

   Poista
 3. Kirjastosta kannattaa etsiä Suomen 100 puistot ja puutarhat -kirja, siinä on monta kaunista puutarhaa, jossa voi vierailla messujen ja tapahtumien lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Sussi, kiitos vinkistä!! Olen tuollaisia kirjoja lueskellut ulkomaita varten, mutta eipä ole tullut mieleenkään, että Suomestakin on sellainen tehty. Pistetään korvan taakse! Pitääpä muuten tehdä puistoista oma postauksensa joskus.

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä, kiitos! Itse haaveilen pääseväni toukokuussa Viroon Turin kukkamarkkinoille, mutta tuskin tänä vuonna onnistuu. Toivottavasti joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi totta, sieltäkin olen katsellut kuvia ja ollut todella innoissani. Ihanan kukkiva tapahtuma!

   Poista
 5. Niin ne on, itse asiassa hallissa ne olivat vielä kauniimpia, mutta kuvausolosuhteet eivät niinkään...

  Minulla on tavoite päästä käymään Chelseassa joskus lähivuosina, kun voin taas laittaa rahaa matkailuun. Tukholmaankin olisi kiva joskus päästä.

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!