lauantai 1. helmikuuta 2014

TalvipuutarhassaKaupunkipuutarhassa on pikkulintuja ja naapuruston irtolaiskattia lukuun ottamatta hyvin hiljaista. Mutta onneksi sentään monta monituista päivää olemme saaneet nauttia auringosta! Auringon lämmin kevättalvinen sävy ja paksu kuura ovat korvanneet silmissäni monta senttiä pehmeää lunta. Onneksi viime yönä sitäkin saatiin pikkuisen lisää ja pääsin tekemään tämän vuoden toiset lumityöt. Kahtena edellisenä talvena lumivallit ovat nousseet korkeuksiin, mutta tänä vuonna ei ole siitä huolta. Pistää toki miettimään, miten ovat kasvit mahtaneet pärjätä näissä kovissa, yllättävissä pakkasissa. Keväällähän se selviää.Vaikka odotankin kovasti kasvun ja tuoreen vihreän aikaa, en kuitenkaan ole niin innoissani maalis-huhtikuun märistä keleistä, jolloin talvi tuntuu jo kaukaiselta, mutta kevättäkään ei vielä ole näille leveysasteille saatu. Ideaalissa maailmassa karkaisin sumuisille saarille joka kevät ja tulisin takaisin vasta, kun Suomessakin voi puutarhassa jotain tehdä. Mutta nyt on vaan tyydyttävä katselemaan kuvia ja tilaamaan mukavasti omaa kautta edellä kulkevia englantilaisia puutarhalehtiä.

Yleensä alan tässä vaiheessa vuotta sisustaa kevättä. Nyt mielessä pyörivät vain mökkipuutarhan haasteet ja remontti. Eivät ole vuodet kaltaisiaan edes sillä rintamalla. Piirtelin jo uutta versiota puutarhasuunnitelmasta, pyörittelin ajatuksia pienen pihan erilaisista alueista ja siitä, miten mahdutetaan mukaan paikka autolle, kesäjuhlille, hedelmäpuille, koristekasveille ja keittiöpuutarhalle. Tehtävää riittää, mutta onneksi niin mieluista, että tämä ei tunnu ollenkaan liian haastavalta. Mielikuvissa vilahtelevat hyvin perinteiset näkymät ruusuista punamullatun seinän vierellä, syreenien kukista ja valkoisista kirsikankukista. Mielikuviini voi käydä tutustumassa Pinterestissä, jossa olen keräillyt erilaisia mökkiaiheisia kansioita, muun muassa tämän.Olen muuten liittynyt myös Instagramiin. Siitä on tullut mukavan kevyt päivittäinen tapa kirjata ylös päivän tapahtumia ilman suurta pingottamista millään saralla. Jos teillä muilla on siellä tilejä, niin tulkaa ilmoittautumaan, katselen mielelläni teidänkin kuvianne.

Tervetuloa mukaan myös kaikille uusille lukijoilleni: Mannaryyni, Suvikummun Marja, Voikukkapelto, Katsuja, Perho Kerttunen, Satu, Sanna, Sussi, Scilla ja Tiina :) Toivottavasti viihdytte matkassa!

5 kommenttia :

 1. Ennen pakkasten tuloa minulla oli puutarhassa lumikelloja kukassa. Eivät varmasti kuki enää keväällä. Monen muunkin kasvin kohtalo huolestuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi lumikelloparat! Oli kyllä hyvin erikoinen talven alku. Täytyy vaan odottaa ja katsoa, miten kasvit tästä selviävät. Jos eivät, sitten hankitaan lisää. Toivottavasti näitä huonoja talvia ei ilmastonmuutoksesta huolimatta tulisi ihan joka vuosi!

   Poista
 2. Voisin lähettää täältä lounaissaaristosta vähän lunta sinne teille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielellään! Arvioisin, että meillä on nyt senttejä kymmenen.

   Poista
 3. Kiva, kun kommentoit blogissani niin löysin tänne ihanien kuvien pariin :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!