maanantai 3. helmikuuta 2014

Valloittavat vuokotKevään pyöriessä mielessä on aika vaikea sivuuttaa sitä, että rakastan valkovuokkoja! Muistan lapsuuden äitienpäivät ja valkovuokkokimput, ja onnekseni saan nytkin täällä kaupungissa aivan naapurissa nauttia Piikahaan lehtomaisen puiston vuokkomerestä joka ikinen kevät. Haaveissani vilisevät vuokot myös mökkipihan rinteessä. Mökin metsänreunaan saisi vaikka minkämoisen vuokkopuutarhan...Ja vuokoissa riittää erikoisuuksia vaikka millä mitalla. Ensimmäistä kertaa ikinä törmäsin kerrottuihin valkovuokkoihin, voi että! Niitä löytyy katseltavaksi muun muassa tästä blogista. Tuttujen valkoisten lisäksi on myös keltaisia ja violetteja vuokkoja, nekin kaikki kauniita.

Mikä on sinun vuokkosuosikkisi?

10 kommenttia :

 1. Kevään valkovuokot ovatkin upea näky:)

  VastaaPoista
 2. Ihania! Tykkään vielä enemmän sinivuokoista, kun niiden lehdet voivat olla vihreät talvellakin ja ne kukkivat vielä aikaisemmin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinivuokotkin ovat mukavia, mutta niitä ei kovin usein ihan meriksi asti täällä näy. Pitää hiukan nenä maassa kulkea ne huomatakseen.

   Poista
 3. Niin kaunista! <3 Kevät, saavu pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina! Eikös olekin jännittävää, tässä vaiheessa ei vielä voi tietää, koska kevät tulee?!

   Poista
 4. Vuokot ovat ihania, varsinkin, kun niihin liittyy kevät, alkava vihreys ja kesäkuukaudet ovat vasta edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri niin :) Kevään vihreän sävy on niin kaunis!

   Poista
 5. Kevään ensimmäiset sinivuokot <3 Viehättäviä ovat valkovuokotkin, mutta ne siniset pilkistelevät niin ihanasti keväisestä metsästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Pitääpä kaivella arkistoja teille sinivuokkojen ystäville.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!