maanantai 24. maaliskuuta 2014

Sillä sipuli(nverso)!Takapihan omenapuun juurella kuhisee! Lumi ja pakkaset ovat vuorotelleet, tammikuun lyhyttä jaksoa lukuunottamatta ne eivät kuitenkaan ole saapuneet yhtä aikaa. Viimeisin lumi suli parissa päivässä kokonaan pois. Öisin on vieläkin niin kylmä, että pihamaalla saa suurinpiirtein luistella kirkkaasta auringonpaisteesta huolimatta ja kaikkea peittää aamuisin paksu kuura. Haastavaa aikaa jo kuukauden maasta törröttäneille piipoille. Toissavuotiset tulppaanit pelastin kesällä maasta ja istutin ne uudelleen syksyllä - ja näyttävät hyvin olevan kasvussa! Lisäksi siellä on paljon muutakin: posliinihyasintteja, narsisseja ja jonkinlaisia krookuksia on ainakin noussut esiin. Olen viime(kin) syksynä jättänyt merkitsemättä, mitä istutin mihinkin kohtaan, joten nyt voin vaan sydän sykähdellen odottaa, mitä sieltä tarkalleen ottaen nousee.

Ja kuten tyypillistä, tänäkin vuonna vannon panostavani syksyn sipulikauteen enemmän kuin aiemmin. Haluaisin niin paljon erilaisia kevään kukkijoita, mutta epäluotettavien, vaikkakin kieltämättä upeiden tulppaanien sijaan panostaisin mieluummin leviäviin lajeihin. Onko teillä antaa hyviä vinkkejä pitkään samalla paikalla viihtyviin sipulikukkiin?

8 kommenttia :

 1. Ihanaa. Sieltä se kevät ihan oikeasti tulee. Tekisi mieli tästä pinkoa katsomaan, josko meiltäkin versoaisi jotain. Noh, ehkä odottelen vielä kärsivällisesti. Takapihalla on vielä sen verran luntakin, ettei siellä voi olla mitään vihreää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ensimmäiset saattavat lumesta ponkaista, kannatan pientä tonkimista aina ;) Onko teidän takapiha mihin suuntaan?

   Poista
 2. Raikas uusi ulkoasu sulla! Ja piipot jo noin pitkällä. Meillä vasta pikkusen nousussa :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Ulkoasu tullee lähiaikoina muuttumaan radikaalisti, mutta se sitten myöhemmin...

   Tuossa etupihan aurinkorinteessä on hyvät oltavat kaikille aikaisin kasvaville, lämmin ja kuiva paikka :)

   Poista
 3. Ehdottomia kokeiltavia ovat minusta lumikellot ja talventähti. Kukkivat varhain keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molempia olenkin pinnaillut talteen, kauniita ja jos vielä ovat kestäviä, niin sitäkin suuremmalla syytä niitä on saatava. Varsinkin alkukeväälle niitä kukkijoita tarvitaankin. Kiitos vinkeistä, Sussi.

   Poista
 4. Ihanan vihreää! Meilläkin siirtolapuutarhalla vähän oli jo viime viikolla jotain nousussa ja lumikellot jo melkein kukassa. Tykkään kovasti sipulikukista, joskus kun olin energisempi niin hyösin niitä kellarissakin ruukuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, pitääkin käydä katsomassa läheisen siirtolapuutarhan kevätkukkijoita. Minustakin olisi ihanaa kasvatella omat sipulit, mutta niille ei ole oikein sopivaa paikkaa, joten joudun tyytymään ostamaan ne ruukkuihin melkein kukkivina vaan. Mutta edes niin :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!