tiistai 25. maaliskuuta 2014

Väriä etupihalle

IMG_0479

Etupihan varjon piristykseksi ja sisäänkäyntiä valaisemaan valitsin kirkkaankeltaisia, perinteisiä 
tête-à-tête -narsisseja sekä vielä nupuillaan olevia keltaisia krookuksia eli sahrameita. Yöt ovat vielä kylmiä, mutta narsissit ovat erittäin kestäviä ja vaikka pakkasessa hiukan lakoontuvatkin, nousevat ilman lämmetessä taas ylös. 

Nämäkin sipulit aion istuttaa maahan, kun maa sulaa. Niiden naatit leikkaan pois niiden kuihduttua kokonaan, ja ne nousevat taas yhtä iloisen keltaisina ensi vuonna. Tosin paljon myöhemmin kuin nämä nyt kukkimaan hyödetyt tekevät, se on kyllä sanottava. 

IMG_0485

IMG_0489

Etupihan suunnitelmat vievät mielikuvituksen mukana lentoon! Tänne talon syvään varjoon sopii täydellisesti japanilaistyylinen puutarha, jossa sammal saa valloittaa alaa. Sitä se onkin jo tehnyt, vaikka mitään muuta ajatuksesta ei valmiina olekaan. Näytän teille myöhemmin piirtelemiäni suunnitelmia ja linkitän myös aiheeseen sopivaan Pinterest-kansiooni. Mutta nyt nautitaan aurinkoisista kevään ensimmäisistä :) 

IMG_0481


IMG_0484

IMG_0486

8 kommenttia :

 1. Kauniita kevätkukkijoita, vanha saviruukku kruunaa tunnelman!
  Olen itsekin rakastunut nykyään sammaleeseen, odotan innolla mitä etupihallesi rakentelet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt talven jäljiltä täyteen umpatusta varastosta enempää saviruukkuja, mutta sentään tämän yhden. Pitäisikin oikein panostaa ja ostaa lisää oikein isoja :)

   Sammalta on ihan naapureiden ihailtavaksi asti. Juuri eilen juteltiin, että onko siitä aina pakko päästä eroon. Sitä ei edes tarvitse hoitaa ;)

   Poista
 2. Kuvasi olivat oikein kunnon väriterapiaa. Pakko ihastella näitä pidempäänkin ja kerätä voimia taas uuteen päivään. Onneksi ollaan viikonlopun kynnyksellä :D

  VastaaPoista
 3. Oih, odotan innolla suunnitelmiasi japanilaistyylisestä puutarhasta. :) Sammaleiset japanilaispuutarhat ovat ihan ehdottomia suosikkejani, harmillisesti omaan siirtolapuutarhaan se ei oikein passaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä on aivan uusi aluevaltaus! Saa todellakin nähdä, miten onnistun tavoitteissani ja kuinka japanilaiselta tulos mahtaa näyttää loppujen lopuksi.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!