torstai 27. maaliskuuta 2014

Yöpakkaset!Kuvan kellukka (Geum) painuu pakkasen alla kasaan...

Hiukan huolestuttaa, miten kasvit ottavat nämä lämpimät päivät ja vielä niin kylmät yöt vastaan... Asiaa ei mielestäni yhtään helpota se, että päiviksikin lupaillaan nyt pakkasia - kasvit tosin taitaisivat olla tästä eri mieltä? Aamuinen kuura on niin kaunis, mutta ohuet lehdet kaiken pakkasen armoilla, suojatta. Hrr, paleltaa pelkkä ajatuskin!... mutta tulppaanit kantavat kuurakerroksen ryhdikkäinä.Sulassa sovussa toisiinsa kietoutuvat keltapeippi ja pikkutalvio. Ensimmäinen tosin on sen verran leviävää sorttia, että taitaa muuttaa ruukun asukiksi.Keijunkukat ovat kauniita nytkin

4 kommenttia :

 1. Juu, saa nähdä miten käy. Eiköhän ne pukkaa uusia lehtiä sitten pakkasten jälkeen. Toivottavasti pakkanen ei tee kovaa tuhoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ne äkkäävät, miten toimia. Uskon kyllä sinänsä kasvien mielettömään kasvuvoimaan, tuskin ne ihan heti periksi antavat :)

   Poista
 2. Kuuntelin radiota yhtenä aamuna ja siinä puhuttiin just kasvien selviämisestä lämpötilan vaihteluissa. Asiantuntija (jonka nimeä en kyl nyt muista) kertoi, että keväällä kukkivat ja kasvavat just sellaiset lajit jotka ovat sopeutuneet lämpötilojen rajuihin vaihteluihin. Toivotaan siis, että näin myös on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kyllä harvinaisen järkevältä. Miten ne täällä pohjolassa muuten voisivatkaan selvitä? Perennat ovat todella erikoisia näin maalaisjärjellä ajateltuina, miten ne osaavatkaan joka vuosi nousta uudelleen? Toivottavasti nytkin, vaikka osa ei ole edes kunnolla lakastunutkaan.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!