sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

3 x kukkivat puut ja muuta ihanaa

Eli terveisiä Tampereen puutarhamessuilta! Väriterapiaa on nyt tankattu mitä erilaisempien kevään kukkijoiden muodossa. Ennen kaikkea tuli kuitenkin tavattua pitkästä aikaa puutarhamielistä ystävää, kiitos Minnalle siis mainiosta seurasta, ja tulihan siellä muitakin tuttuja vastaan.

Kovin pienimuotoisiksi jääneiden messujen parasta antia olivat kolme kukkivaa koristepuuta, jotka esittelenkin heti tässä aluksi. Hempeitä vaaleanpunaisia ja valkoisia kukkia muistutuksena keväästä, joka oikeasti pian on tässäkin muodossaan täällä.

Ensimmäisenä purppuraomenapuu (Malus 'Kadetti'), joka kasvaa 4-5 metriseksi ja viihtyisi myös täällä meidän leveysasteillamme, joka IV-vyöhykkeellä. Kukinta on aikainen ja runsas, ja kirkkaan punaiset hedelmät säilyvät puissa pitkälle talveen.


Toinen messujen kohokohta oli tämä valkoinen kaunokainen, jonka alla soliseva vesiaihe toimi yhdistelmänä todella hyvin. Kuvasin tätä paljon, mutta en tullut ollenkaan katsoneeksi, mikä omenapuu oli tarkemmin ottaen kyseessä.Unelmieni vaaleanpunainen rimpsupilvi eli riippakoristekirsikka (Prunus serrulata 'Kiku-shidare-zakura') vei ehdottomasti voiton näistä puista. Sen kerrotut kukat vetivät puoleensa varmasti kaikkia messukävijöitä. Ikävä kyllä se ei oikein kestä edes Tampereen korkeudella, joten joudun suuntaamaan toisenlaisten vaaleanpunaisten unelmien pariin... Haaveillahan sitä saa!

Muuta messuantia olivat lähinnä erilaiset sipulikukat ruukuissa ja leikkokukkina, pienet perennanalut sekä runsaat pionit. Tässä siis niitä.

Hyvinkin kesäiset pionit oli tuotu Israelista, mutta ehkä se tällä kertaa sallitaan.

Riippuvaoksainen lehtikuusi (ilmeisesti Larix kampferi 'Stiff Weeper´) olisi väreiltään ja tyyliltään täydellinen japanilaistyyliselle etupihalle, katsokaa nyt!Tulppaani kuin polkkakarkki: Tulipa 'Denise'10 kommenttia :

 1. Voi mitä ihanuuksia! Täällä kaakossa ei koskaan järjestetä mitään puutarhaan liittyviä messuja. :O(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti näistä välittyi se paras messuanti kuitenkin. Harmi sinänsä, että messuja tuntuu aina olevan vain suurimmissa kaupungeissa. Olen ihan varma, että pienimuotoisemmatkin messut olisivat keväällä menestys.

   Poista
 2. Kiitos vaan mukavasta messupäivästä! Tuo kukkiva omenapuu oli rautatieomenapuu. Sulla onnistui hyvin kaikkien "herkkujen" kuvaaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuuluu sinulle :) Jos ei ISO-arvoja lasketa, niin ihan hyvin sain kaiken tallennettua hallin kalseasta tunnelmasta huolimatta.

   Poista
 3. Kiitos näistä keväisistä tunnelmakuvista, itseltä kun jäi harmiksi messut väliin. Aikas suloisia juttuja nuo puut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaatten hyvä! Eikö vain olekin aikamoisia prinsessoja :)

   Poista
 4. Ehkä hienoimpia puutarhamessukuvia, joita olen nähnyt. Kaikki ylimääräinen on karsittu pois ja jäljelle on jäänyt tunnelma ja pääasiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olikin välittää tasan se messujen anti, minkä perään varmasti moni kaltaiseni oli menossakin messuja katsastamaan. Hyvä, että se onnistui :)

   Poista
 5. Tarpeellista nähdä vähän tuoretta väriä näin vielä harmaaseen aikaan, eikö vain?

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!