keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Keskiviikkokatsaus puutarhaan


Lämpimässä rinteessä niin ihanasti varsinkin iltaisin tuoksuva hyasintti saa varmasti syksyllä seuraa :)

Eilen illalla kissoja ulkoiluttaessa tuli tutkailtua pihamaata melkein suurennuslasilla. Olen etsinyt penkeistä elonmerkkejä ja toisaalta löytänyt myös edelleen kuivuneen näköisiä versoja. Iloinen yllätys oli, että naapurin puolella aidan vieressä menestyneet valkovuokot ovat selkeästi tykänneet uudesta mullasta ja hoidetusta maasta ja ovat levittäytyneet meidänkin puolelle :) Ihan nuppuisia ja aivan pikkiriikkisiä vielä, mutta selkeästi valkovuokkoja!

Viime vuonna istuttamistani uusista perennoista muutamakin näyttää toipuneen erikoisesta talvesta ja työntävän nyt suureksi helpotuksekseni vihreää maan pinnalle. Joukossa on kuitenkin muutama, joissa ei ainakaan vielä näy elonmerkkiäkään.  


Ilokseni löysyin myös punahatusta aivan pienen vihreä alun :)


Harmaamalvikki sipulikukkien keskellä


Harmaamalvikin uudet, ihanat lehdet :)


Karviainen :)


Terassin edustan kärhöiltä siirtämäni ruusu tekee suloisia silmuja


Särkyneensydämen versot, kuin yhteen liitetyt sormet


Tämä on varmaankin isotähtiputken alku


Sormustinkukista aivan muutama on säilynyt hengissä


Jaloakileija on kasvanut hurjasti


Syysleimut ovat kaikki nousseet pintaan, jee!


Tulikellukat ovat nekin elossa


Toinen näistä keijunkukista on talven aikana kadonnut kokonaan, mutta toinen sentään on hyvissä voimin.


Rotkolemmikin tilanne näytti heikolta, mutta tarkempi tutkimus paljasti uutta vihreää :)


Surullisin uutinen ovat nämä syysvuokot. Ei hääviltä näytä - mutta onko näillä toivoa vielä?

Mökillä talvensa viettäneet kärhöt Dr Ruppel ja Paul Farges pääsivät jo terassin eteen pysyvälle paikalleen. Suojaan ne yöksi hallaharsolla ja paksummalla pakkaspeitteellä ja toivon, että paikka on niille sopiva. Dr Ruppel oli ehtinyt mökillä tekemään jo paljon nuppuja ja yhden auenneen kukakin, tosin siitä puuttui väri. Toivottavasti se ainakin ensi vuonna toipuu taas kukkimaan, sikäli jos on maassa selvitäkseen.

Paul Farges 2013:Dr Ruppel 2013:Vielä muutama kuva ajankohtaisista kukkijoista - ja melkein kukkijoista.


Ne ihanat valkovuokot :)


Posliinihyasintit ovat ilmeisesti siementäneet ja levinneet vähän sinne tänne - kelpaa minulle :)


Helmililjat ovat täydessä kukassa, tuoksuvatkin mukavasti.


Tulppaaneilla ei mene enää kuin hetki!

11 kommenttia :

 1. Tuttuja alkuja! Mulla on keijunkukista on kaikki maan päällinen kuollut. Harmittaa, mutta toivon, että kyllä ne sieltä vielä kasvaa. Ollaan niin kasvukauden alussa vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän etupihan keijunkukat jaksavat kylmästä paikasta huolimatta pysyä maan pinnalla joka ikinen vuosi, mutta takapihalla tilanne näyttää olevan toinen. Saa nähdä, vieläkö toinen niistä nousee, olisivathan ne kauniita kyllä... Toivotaan parasta sinunkin kukkiesi kanssa!

   Poista
 2. Hyvältä näyttää ja kauniita kuvia! Pitkällä on jo kasvukausi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtäkkiä oltiinkin jo toukokuussa, hurjaa tämä vauhti!

   Poista
 3. Ihania uusia alkuja!

  Itsekin ehdimme Raholan mökillä touhuta maanantaina koko päivän ja jännittyneenä myös seurailin onko tuhoja tapahtunut talven aikana. Paljon oli ilonaiheita, mutta jokunen kasvi pitää vielä jännitystä yllä...

  Viime syksynä ostin Tallipihan Pietarilaisilta markkinoilta Peipsijärven valkosipuleita ja kokeeksi laitoin jokusen kynnen syksyllä maahan kun arvelin talvivalkosipuleiksi. Ja nyt ilolla huomasin että sieltäkin ovat versot nousseet.

  On nämä pieniä, mutta silti niin valtavia iloja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on mökki tuolla ihanalla siirtolapuutarhalla?! Sitten on kyllä kasvukausi enemmän kuin sama kuin meillä tässä naapurissa ;) Toivottavasti kaikki on kestänyt tämän talven ja nyt kevään lämmön, jatketaan odottelua.

   Oletko aiemmin kasvattanut valkosipulia? Mitä se vaatii? Nimimerkillä valkosipulin ystävä :)

   Poista
  2. Enpä ole aiemmin kasvattanut valkosipulia, siksi se niin jännä olikin nähdä että mitä sieltä maasta nousee. Käsittääkseni tarvitsevat vahvan maan ja muutenkin paljon ravinteita jotta eivät ihan pieniksi jäisi. Joten syksyllä sitten näkee miten kokeilu onnistuu :)

   Poista
 4. Onpa mukavaa, että tulet mukaan silloin 24.5. meille tulee varmasti tosi kiva päivä. Laittelen sitten lähemmin koordinaatteja ja aikatauluja tonne blogin puolelle.
  Sulla vihertää siellä jo kovasti, mulla olisi tiedossa vihdoin ja viimein terassien maalausta. :)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on varmasti minun ja meidän puolellamme - ilman Minnan ehdotusta ja yhteistä kyytiä ei varmasti niin kauas tulisi lähdettyä. Odotan jo innolla, kävin tutustumassa Marketanpuiston sivustoon ja tutkimassa kaikkea :) Ajattelin tännekin kirjoitella tapaamisesta pienen maininnan noin etukäteen, jos vaikka joku muukin innostuisi mukaan.

   Meilläkin pitäisi terassi öljytä vihdoinkin, jo maaliskuusta saakka sitä on mietittykin... Älä huhki liikaa ;)

   Poista
 5. Onpa teillä kevät pitkällä! Ja kasvua vaikka kuinka... Melkein kyllä kadehdittaa. Vai olisiko meilläkin kasvua miltei sama määrä, jos olisi yhtä paljon, mitä kasvaa.

  Sinun kaunokaisesi lailla oma syysvuokkoni on kadoksissa, keijunkukat myös maan tasalla. Viime vuotisen perusteella en uskalla ainakaan keijunkukista toivoa mitään, syysvuokkoa vielä odottelen. Ajattelin ostaa vielä kerran uudet tummalehtiset keijunkukat, sitten luovutan, jos eivät pysy hengissä. Parempi kasvattaa sellaista, joka menestyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä valikoitu tilanne takapihalla on oikein hyvä, etupihalla varjossa ei kyllä mikään ole vielä lähtenyt kasvuun. Jostain syystä etupihalla umpivarjossa keijunkukat ovat menestyneet jo monta vuotta, ja sinne nuo takapihankin ovat päätymässä, kun saan muutoksen siellä käyntiin. Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että menestyviä kasveja vain - tosin pienilmasto on muutaman metrin sisällä niin erilainen, että kannattaa kokeilla toista paikkaa.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!