keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Perinnepihan kevättä


Käväisimme nopealla tutustumisretkellä Ahlmanin oppilaitoksen pihamaalle rakentuneella Pirkanmaan perinnepihalla. Tykästyin erityisesti mukavasti muotoiltuihin istutusalueisiin, jotka pääsee kiertämään ja varmasti hoitamaankin hyvin monelta eri suunnalta. Kunhan kasvit tästä lähtevät kasvuun, niin tuosta tulee vielä minun pyhiinvaelluskohteeni ;) Pihapiiriin on ilmestynyt perinnepunaisten seinien lisäksi jonkinlainen kasvihuone ja leivinuunilla varustettu kesäkeittiö - kaavailin tuonne kesäksi kahvilaa ja leivinuunissa leivottuja pizzoja, mitähän mahtavat olla sinne suunnitelleet oikeasti? Alueelle tuntuu olevan vain yksi varsinainen sisäänkäynti, polkuja ulos alueelta jäin siis kaipaamaan, ettei tarvitse hyppiä kukkapenkkien yli. Pihan virallisia avajaisia vietetään 5. kesäkuuta Ahlmanin puutarhapäivän yhteydessä, sinne siis seuraavaksi :)


AHLMANIN PUUTARHAPÄIVÄ SEKÄ PERINNEPIHAN JA MUSEON AVAJAISET TO 5.6. KLO 14-18 
Tänä vuonna puutarhapäivää vietetään historian havinoiden ympäröimänä, koska perinnepiha sekä Ahlmanin juhlavuosimuseo avataan suurelle yleisölle tapahtuman aikana. Puutarhapäivässä mukana myös tilapuodin tuottajat tuotteineen sekä opiskelijat myyvät kesäkukkia, taimia, yrttejä ja vihanneksia sekä tekemiään sidontatöitä. Tapahtuman aikana järjestetään myös kompostointikursseja.

Kevät on edennyt vauhdilla. Koivut ovat paikoittain jo ohittaneet hiirenkorvavaiheen ja kaikki muutkin puut alkavat olla vihreitä. Tämä on tapahtunut aivan parissa päivässä ja näin aikaisin! Kevätvuohenjuuri kukkii jo, ja tänäänkin on vielä vasta huhtikuu!Olisivatko nämä keltavuokkoja (Anemone ranunculoides)?


Entäs tämä, haalean vaaleansininen valkovuokko (Anemone nemorosa)?Tervetulotoivotus myös Irmastiinalle :)

13 kommenttia :

 1. Mukavaa vappua teille kaikille!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoisen näköinen paikka tuo perinnepiha.
  Kauniita kasvikuvia olet ottanut.
  Iloista Wappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno projekti ja toivottavasti tuosta tulee muillekin kiinnostava paikka eikä vain meikäläiselle perinnefriikille ;)

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Kaunis paikka tuo perinnepiha, kivasti kasvit ja kivet sommiteltu.
  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marri :) Toivottavasti kesällä piha on siinä kunnossa että sitä voi kokonaisuutenakin paremmin kuvata, tuon sitten taas tuliaisia.

   Poista
 4. Kivannäköinen paikka, tuollaisia kukkapenkkejä haluaisin omaankin pihaan. Täällä kevät on vähän myöhemmässä, onneksi, että ehtii vielä nauttia hiirenkorvista. Viikonloppuna olimme Viialassa ja tuntui, että yhden päivän aikana hiirenkorvat ilmestyivät puihin ja melkein kasvoivat silmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi siististi tuo on suunniteltu ja käteväksi vieraillekin kulkea. Koivut vihertyivät todellakin aivan hetkessä! Viileys on nyt onneksi hidastanut vauhtia, ei oikein pysy kaiken perässä :)

   Poista
 5. Kauniilta näyttää tuo perinnepiha, täytyykin poiketa joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Varmasti jo tänä keväänä pihapiiri on komeassa kukassa.

   Poista
 6. Kivan näköistä, syksyllä viimeksi kävin enkä ole nyt vielä keväällä ehtinyt. Oliko siellä muuten kevään sipulikukkia, K:lta sitä joskus kysyinkin, mutten muista mitä hän niistä sanoi... Täytynee joku päivä piipahtaa ja ottaa lapset mukaan taas eläimiä katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näkynyt sipulikukkia itse perinnepihalla, mutta muualla pihapiirissä niitä oli ja on kyllä.

   Poista
 7. Sinne pääsee vapaasti kulkemaan, joten jos satut joskus ohi menemään niin sinne vaan :)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!