perjantai 25. huhtikuuta 2014

Puutarhabloggareiden alkukesän tapahtumakalenteri

Ruusuloistoa viime kesän avoimien pihojen tapahtumasta Kristiinankaupungista
Olen ensimmäistä kevättä aktiivisesti mukana myös puutarhatapahtumissa, ja niitähän riittää! Kirjoittelin jo aiemmin vuoden tapahtumakalenteria, mutta nyt on tullut muutama tarkennus mukaan. 

Helsingin rautatieasemalla avautuu 13.5. järjestyksessään kolmas Ihmepuutarha. Tämänkertaisen suunnitelman takana ovat entisen opinahjoni opiskelijat Turun kupeesta, joten haluaisin ehdottomasti päästä katsomaan heidän toteuttamaansa puutarhaa keskellä arjen vilskettä.

Tampereen Ahlmanin oppilaitoksen pihapiiriin on valmistunut Pirkanmaan perinnepiha, jota haluan myös päästä tänä kesänä katsastamaan. Minullekin luennoinut hortonomi Krista Mäkelä esittelee pihaa kolmen eri teeman mukaan keskiviikkoiltaisin 21.5., 28.5. ja 11.6. Lisää voit lukea tästä esitteestä. Itse voisin käydä kuuntelemassa vaikka kaikki esittelyt. 

Olen lähdössä mukaan myös ensimmäiseen bloggaritapaamiseen ystäväni Minnan (Pinkki pelakuu) kanssa. Tuijan (Tuijan koti ja puutarha) sekä Katjan (Viheriiperrystä sun muuta) johdattamana lähdemme tutustumaan toukokuun 24. päivä Espoon Marketan puistoon sekä Paula Ritanen-Närhen puutarhaan. Hiukan jännittää, mutta onneksi on varmasti hyvää seuraa tiedossa ;)

Avoimet puutarhat avautuvat yleisölle jo kesäkuun lopussa eli 29.6. Olemme Minnan kanssa suunnitelleet matkaa Marian (Marian koti ja puutarha) luokse Vaasan kupeeseen, odotan tätä innolla!

Paljon kukkaisia tapahtumia on siis tiedossa ja olen erityisen innoissani siitä, että minulla on mukavia samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä, jotka ovat tuttuja niin oikeassa kuin virtuaalielämässäkin ja heidän kanssaan voin kesän ihanuuden jakaa :) Nähdäänkö tapahtumien parissa?

4 kommenttia :

 1. Takuulla :O) Ja kivaa on retkeillä yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan aivan innolla näitä tapahtumia ja varmasti haalin mukaan muutakin ihanaa. Nähdään ensi viikolla Ahlmanilla nyt alkajaisiksi :)

   Poista
 2. Onpas mukavia menoja sulla tulossa!

  Yhden lähisukulaisen nimikin listassa vilahti :) sinnepäin jossain vaiheessa täytyy mennä taas piipahtamassa, eli Perinnepihaa katsomassa, jos nyt ei luennoille ehdi niin muuten vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin onkin! Pitää kehitellä jotain mieltä piristävää :)

   Vai olet lähisukulainen, onhan teillä tietysti jotain samaa :D Itse en ole pihaa vielä nähnytkään kuin siinä vaiheessa kun kaivinkoneet ensimmäisen kerran mäellä tölvähtivät.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!