keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Seuraavaksi toteutetaan!Kiitos kaikille kommentoineille ajatuksistanne ja ideoistanne koskien tulevaa sisäänkäyntiä! Poimin mukaan muun muassa jaloangervot, joiden uskoisin tuovan hiukan valoa valkoisilla kukillaan ja sormivaleangervokin oli alkujaan jonkun muun ehdotus.

Nyt odotetaan kuumeisesti kevätkelejä ja sitä, että pääsen vielä nyt jäiseen maahan iskemään lapioni. Myös miehellä tulee olemaan avustava tehtävä, koska varsinkin painavien laattojen liikutteluun tulen tarvitsemaan apua! Lisäksi nikkaroijana toimii joku muu, kun toteutamme tuota porttia. Onneksi naapurustossa on monta kaunista saman tyylistä porttia, joista voi käydä ottamassa mallia.

Monen monta omaa kasvia voin suoraan siirtää tai osan jopa jättää ainakin melkein niille sijoilleen. Perennojen jakamistakin tulee ensimmäistä kertaa harjoiteltua :)

Uutena ostoslistalle siirtyvät piippuköynnös, pesäkuusi, tarhajaloangervo, sormivaleangervo, vielä tuntemattomat heinät, kuunliljat ja hiirenporras. Itseltä siirtyviä kasveja on runsaasti, itse asiassa niinkin paljon, että osa etupihan nykyisistä kasveista siirtynee takapihalle sopiville paikoille. Lisäksi jään haaveilemaan toisesta japaninvaahterasta :) Niin ja ihanasta japanilaisesta lyhdystä!

Takapihallakin pitäisi tehdä hiukan hommia, kanttailla nurmikkoa ja tehdä tilaa siirtyville kasveille. Kuukauden päästä olen, oli sää mikä hyvänsä, jo hyvässä vauhdissa!

8 kommenttia :

 1. Mä olen haaveillut vapaninvaahterasta ja nyt päätin hankkia sellaisen. Jos se menestyy teillä "pohjoisessa" niin ehkäpä meillä hieman etelämpänäkin :O) Kiitti ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japaninvaahtera talvetetaan siis sisätiloissa, joten kovin kestäväksi sitä ei kai voi sanoa ;) Mutta kyllä se on kaunis ruukussakin!

   Poista
 2. Sulla on hyvä tyyli suunnitella!
  Suunnittelu onkin melkein yhtä hauskaa kuin toteutuskin käytännössä. Uudet suunnitelmat tuovat jotenkin ´virtaa` ja energiaa.
  Aina välillä miettii, että voisiko joku kesä vaan nautiskella kaikesta olemassa olevasta. Mutta aina päässä surraa joku uusi idea. Mutta se on yksi puutarhaintoilun hauskuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, juuri noin itsekin koen suunnittelemisen. Se on hiukan kuin toinen ulottuvuus itse tekemiselle, ja suunnitella voi sen kuin sielu sietää. Minusta olisi oikeastaan aika kamalaa, jos kaikki olisi valmista, eikä mitään tarvisi enää tehdä, hui!

   Poista
 3. Minä tyydyn toistaiseksi vain ihailemaan sun suunnitelmia ja kasvivalintoja, kun en kamalasti niistä ymmärrä. Mutta kun saadaan talo asumiskuntoon, niin ehkä pikkuhiljaa alan minäkin suunnittelemaan puutarhajuttuja, mutta se ei vielä tämän kesän aikana ole ajankohtaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan mielelläni vinkkejä ja ideoita, jos sellaisia kaipaat :) Ja vanhassa talossa on se ihanuus, että sillä hyvin todennäköisesti on jo puutarha ja siellä vaikka mitä aarteita, jotka odottavat ensimmäisen kesän ajan vain löytämistään. Muista ottaa paljon kuvia, mistä voi sitten ensi vuonna alkaa katsella, mitä haluaisitte säilyttää ja mitä pitäisi kehittää. Jännittää oikein minuakin, rakastan vanhoja pihoja!

   Poista
 4. Teillähän vaikuttaa tulevan samantyyppinen puutarhaprojekti kuin meillä tänä kesänä! Tosin me aloitamme hieman vielä kauempaa sikäli, että talon puutarha täytyy ensin raivata vanhoista puista ja risuista. Nurmikkokin täytyy uusia eli kaivinkone jylläämään. Sitten vasta mietitään mitä istutuksia ja minne :) Mukavaa kesää puutarhan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tervetuloa mukaan, Matkatar! Meillä on hommat kovin pienimuotoisia teidän suunnitelmiin nähden, mutta ei näille muutamalla rivitaloneliölle mitään ihmeitä voi tehdäkään noin suuruusluokkaa ajatellen ;) Tulenkin tutustumaan blogiisi pikimmiten!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!