keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Keskiviikkokatsaus puutarhaan

Ensiksi varoituksen sananen: tässä postauksessa on todella paljon kuvia ja tämän latautumisessa saattaa kestää hetken aikaa...

Perinteinen keskiviikon kierros on siis suoritettu ja tälläkin kertaa aurinkoisessa säässä. Ensi yöksi on luvattu kylmää, mutta päivien pitäisi olla kauniita. Niinpä edessä on erinäisten kasvien raijaaminen sisätiloihin eli alakerran vessaan ja taas aamulla ulos ja kärhöt pitää myös peittää. Muuten ei ole tapahtumassa mitään normaalia muutosta suurempaa, rauhallinen viikko siis.

Ostin talvehtineelle runkoruusulle kaveriksi äitienpäivän jälkeisestä alesta toisen samanmoisen. Hiukan se on ruttuinen, mutta eiköhän se siitä tokene, kun saan sen istutettua uuteen ruukkuun. Nyt on terassin sisäänkäynnin molemmin puolin ruusut :)
Ruukuissa muka ulos suorakylvetyt kesän siemenet, ja kahdessa on kunnolla elämääkin.

Tulppaanien aika alkaa olla aivan käsillä! Vaaleanpunainen kerrottu myöhäinen 'Angelique' ja tumman violetti, jonka nimeä en nyt tähän hätään muistakaan. Tulppaanit ovat tässä vaiheessa todella hauskoja, vai mitä?
Pikkuhommia, joita ei saa aikaiseksi: narsissien naattien letitys.
Surullisempi puoli japaninvaahterasta on aika hassu... 

Liperi suoranaisesti kohisee ylöspäin, valkovuokotkin vielä kukkivat ja akileija jaksaa porskuttaa sekin. Maahumala on yksi meidän pihapiirin vitsauksista, mutta ei se minua haittaa.
Tulitikkuaskia en muistanut ottaa mukaani, mutta olipahan edes tiiliä. Raparperi voi hyvin ;) Vieressä ruusun alkua ja mansikkaakin. 
Nämä ruusut ovat siis aika pikkuruisia vielä. 
Viikon hyvä uutinen: kuolleeksi luulemanikin ruusu on alkanut versoa. Tässä kuvassa olisi se puuttuva tulitikkurasia pääosassa, niin on pientä kasvu vielä. 
Toinen vitsaus on tämä sinivioletti kuoriainen, joka viihtyy tonttia rajaavissa lepissä ja syö ne kaljuiksi tämän kuun puolella.
Norjanagervojen ensikukat :)

Tämä pienokainen ehti jo eksyä meille sisällekin, oli itse kiivennyt kissojen ikkunasta sisään. Kissat onneksi vain juoksivat sen perässä ja sain sen ulos ehjänä. Parka pieni vain juuttui juttelemaan peilikuvalleen pitkäksi toviksi ;)
Ruohosipuli kukkii pian!

Toivoisin, että tässä on akileija poikineen tulossa syksyllä kylvämistäni siemenistä. 
Päivän muutostöitä: kahtia jaettu idänvarjohiippa muutti etupihan tulevan myllerryksen tieltä takapihalle saamaan hiukan valoa. Molemmat punahatut ovat elossa ja kasvavat hyvin :)6 kommenttia :

 1. Teidän pihalla on kukkiminen hyvässä vauhdissa! Perässä tullaan vaikka hitaammin :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on - tällä viikolla varsinkin aivan kaikki tuntuu kukkivan!

   Poista
 2. Niin paljon jo kaikkea kukkivaa!

  Ihanaa, että sait oravan ehjänä takaisin ulos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orava - tai kuten myöhemmin selvisi, kaksikin - viettävät varsinkin iltapäivisin aikaa meidän taloyhtiön pihoissa vuorotellen. Söpöläisiä ja kovin kesyjä ovat he.

   Poista
 3. Voi pientä oravaa! Olipas paljon ja kaikenlaista, kyllä pienessäkin puutarhassa siis riittää laitettavaa ja sen myötä kaikenlaista ihasteltavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vielä riittää laitettavaa, mutta mitenkähän osaan olla, kun kasvit kasvavat täyttämään tilan ja niille ei paljon mitään tarvitse enää tehdä?!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!