perjantai 23. toukokuuta 2014

Muuttuvia tulppaaneja


Viime päivien todella lämpimät säät avasivat kaikki pihamme tulppaanit yllätysnopeasti. Viime vuodesta kertaalleen ylös kaivetut tulppaanit kyllä kaikki kukkivat, mutta ne ovat muuttaneet muotoaan! Kerrottu vaaleanpunainen 'Angelique' oli viime vuonna paljon kerrotumpi, nyt kun voisi sanoa että se on kaksinkertainen. Lisäksi kukat ovat pienempiä ja vaaleampia kuin viime vuonna ja alkavat muodoltaan muistuttaa enemmän parvitulppaaneita. Ripsureunaisen tulppaanin nimi on jossakin ylhäällä, mutta en ole sitä etsinnöistä huolimatta löytänyt... Syksyllä voisin istuttaa taas lisää tulppaaneita ja näiden kahden perusteella menisin enemmän tuonne vaaleanpunaisten suuntaan. Ehdotuksia otetaan vastaan!8 kommenttia :

 1. On ne vaan niin hurmaavia! Niitä on on niin monia, että nimet minulta aina unohtuvat. Omia suosikkeja on ollut tumma, liki musta, olikohan se queen of the night sekä tumma peruspunainen, jota olen istuttanut yksittäin sinne tänne, niittymäistä tunnelmaa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Queen of the Night kuulostaa tutulta, vaikkei meillä kasvakaan. Tänä syksynä pistän lisää jotain kivaa tuloilleen :)

   Poista
 2. Aivan ihania tulppaaneja. Minä vasta opettelen laittamaan puutarhaan enemmän sipulikukkia, joten apua ei ole antaa. Ihastelen vaan muiden kukkaloistoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaani ja siihen ympärille kymmenen narsissia? ;) Saman asian kanssa painitaan taas keväällä...

   Poista
 3. Puna-valkeat tulppaanit ovat ihastuttava yhdistelmä. Kaunista!
  Minunkin Angeliqueni ovat taantuneet. Kaadoin niille nokkosvettä. Josko vähän vahvistuivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siitä piristyvät. En tämän kokemuksen perusteella jaksa enää kaivaa tulppaaneja ylös, joten menkööt jos ovat mennäkseen. Pieni on se raha, mitä sipuleihin kuluu, vaikka pitäisi joka vuosi uusia ostaa.

   Poista
 4. Lämmin, kesäinen fiilis oikein huokuu kuvista. Kauniita ovat tulppaanisi. Erityisesti tumma, rimpsureunainen miellytti minun silmääni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun kävit taas Mannaryyni :) Ikävä kyllä en hakemisestani huolimatta ole löytänyt tumman tulppaanin tarkaa lajinimeä. Se on jossakin hyvässä tallessa, mutta ei siellä, mistä olen hakenut.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!