torstai 8. toukokuuta 2014

Taimiostoksilla

Ihanat, heleänvihreät kuusenkerkät :)
Kävimme miehen kanssa tutustumassa Toijalan taimitarhaan, joka sijaitsee Valkeakosken Ritvalassa. Halusin käydä katsastamassa paikan, koska halusin tukea hintansa avoimesti omilla kotisivuillaan ilmoittavaa yritystä. Kovin oli koleassa säässä hiljaista, olimme ainoat asiakkaat. Tarjolla olisi ollut riveittäin puita ja pensaita, mutta minä olin perennojen perässä. Saimme ystävällistä palvelua ja minulle luvattiin laittaa seuraavaa kertaa vasten purkkiin varjoliljaakin, jota ei nyt ollut tarjolla. Vielä pitää testata muutama muukin paikka, mutta lähden kauniiseen Ritvalaan myöhemmin mielläni uudelleenkin. 

Olipa todellakin mukavaa monen kuukauden tauon jälkeen käyttää rahaa omaan puutarhaan :) Pitäydyin ostoslistassani, vaikka hiukan kutkuttikin erinäinenkin ihanasti loistava kultatyräkki ;)

Mukaani lähtivät etupihan japanilaiseen tunnelmaa istutettavat
 • Töyhtöangervo (Aruncus dioicus)
 • Pikkutöyhtöangervo (Aruncus aethusifolius)
 • Kirjokuunlilja (Hosta undulata) 'Arbomarginata'
 • Sormivaleangervo (Rodgersia aesculifolia)
 • Jaloangervo (Astilbe arendsii-ryhmä) 'Erica' [vaaleanpunainen, 80 cm]
 • Japaninjaloangervot (Astilbe japonica) 'Europa' [vaaleanpunainen, 50 cm] ja 'Younique White' [valkoinen, 50 cm]
 • Pesäkuusi (Picea abies 'Nidiformis)
Kaunis vihreä ja tumman purppuraiset oksat
Lisää valoa etupihalle kirkkaan vihreän ja valkoisen kanssa. 

Sormivaleangervoissa näkyy vasta pienen pieni alku, mutta olenkin ymmärtänyt, että nämä nousevat pintaan vastan myöhään keväällä.

Lisää kirkasta vihreää töyhtöangervon muodossa.

8 kommenttia :

 1. Kauniita kasveja!

  Saivat minut myös muistamaan, että siirsin omia angervoja toiseen paikkaan pihalla. Pitääkin tarkistaa,onko alkuja näkyvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ne myös menestyvät, tuo etupiha kun ei ole kasveille mikään paratiisi.

   Angervotkin tuntuvat nousevan keväällä myöhään?

   Poista
 2. En tiedä mikä minussa noissa kuunliljoissa viehättää, mutta olen aina niistä tykännyt ja aina niitä pihallani on kasvanut...vaatimaton kukka, mutta niin kauniit lehdet..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ne ovat aivan uusi aluevaltaus, mutta ajavat varmasti asiansa lehtimassan ja valoisuuden tuojina pimeässä nurkassa.

   Poista
 3. Ihania aarteita löysit! Taimitarhoilla on todella vaikeaa pitäytyä ostoslistassa, joskus on pakko sortua kun joku harvinaisuus löytyy. Mä oon ihan heikkona taimitarhoilla ja kirjakaupoissa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sama ongelma :D Kyllä tuo kerta jäi varmasti ainokaiseksi niiden visiittien lisäksi, joiden aikana on sattunut mukaan kaikenmoista...

   Poista
 4. Kiitos taimistovinkistä, ihania ostoksia. Onko muuten Barkholtin taimisto samoilla suunnilla Valkeaskosken lähettyvillä sinulle tuttu, viime vuonna ohikulkiessa pikapikaa piipahdin, ihan kivalta nopealla silmäyksellä vaikutti.

  Tärkeä juttu tuo suomalaisuuden suosiminen. Hieman tosin nolottaa myöntää miten "sekosin" Lidlin perennajuurakko hyllyllä :) Mutta tosi mielenkiintoista seurata miten lähtevät juurakosta kasvamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barkoholt ei ole ennalta tuttu, mutta se on itse asiassa seuraavana listallani. Ohi on tullut ajettua useasti, mutta koskaan ei olla oltu oikeaan aikaan liikkeellä.

   Ei minusta missään toiminnassa kannata lähteä ehdottomuuksiin, elämästä kun katoaa helposti maku sillä tavalla. Hyvä on tiedostaa, mitä tekee ja kyetä tekemään edes joskus omasta mielestään se hyvä ratkaisu :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!