torstai 5. kesäkuuta 2014

Nyt kukkii: Loistotädyke


Tänään on vuorossa yksi omista suosikesitani eli loistotädyke (Veronica austriaca subsp. teucrium). Se kukkii runsaasti vaaleansinisin kukkatertuin matalassa varressaan ja viihtyy aurinkoisella kasvupaikalla. Se on jo nyt toisena kesänään kasvanut muhkeaksi mättääksi ja varmaankin sitä voisi ensi vuonna jo jakaa muillekin paikoille. Kauniin herkkä ja suloinen, kuten muutkin tädykkeet.Tervetuloa lukijoiksi Herra Puukenkä, Kesätuulia ja Susanna :)

8 kommenttia :

 1. Vau, onpa se upea! Täytyykin perehtyä tädykkeisiin vähän enemmän. Hurjan kivoja nämä sun kasvipostaukset :) Ja kauniit kuvat, kuten aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tädykkeet on yleensä niin ylenkatsottuja, koska yksi yksittäinen kukkio on niin pieni, mutta kun niitä on samassa varressa niin paljon niin näyttävyyttä alkaakin löytyä :) Tykkään siis muistakin tädykkeistä kovasti. Kiitos Anna :)

   Poista
 2. Onpa ihana <3 Tädykkeet ovat todellakin suloisia.

  VastaaPoista
 3. Ne ovat tosi kauniita. Tosi omituista, että juuri kaivelin tietoa loisttädykkeestä töitä varten ja sitten se on yht äkkiä täälläkin. Ei siihen kuitenkaan koko ajan törmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta vähän liiankin harvoin, lisääkin huomiota ansaitsisi :) Jännä yhteensattuma kyllä.

   Poista
 4. Ihana. Mulla on tuo valkoisena, tai se taitaa olla unelmatädyke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluu myös toivelistalleni, unelmatädyke. Mutta nimestä viis, tykkään jopa nurmitädykkeistä :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!