keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Uusia taimia!

Nämä puutarhurin odotetuimmat hetket eli uusien taimien saapuminen ja niille oikean paikan löytäminen ja sen rakkaudella kaivaminen, ai että! Olen löytänyt vaikka mitä ihanaa nyt etsiessäni uusia taimistoja ja taimimyymälöitä.


Toivelistallani on vuosikausia ollut lehtoängelmä (Thalictrum aquilegiifolium), ja nyt se löytyi ihan läheltä eli Haikalan puutarhalta. Se on suloisesti nupuillaan, terve, hyväkasvuinen ja tukeva taimi, joten kukintaa odotellessa!

Toista Haikalasta mukaan tarttunutta eli niittysinilatvaa (Polemonium reptans) ehdinkin jo hehkuttaa, mutta on se edelleen ihana. Korkeampaa lehtosinilatvaa matalampi ja suikertamalla leviävä niittysinilatva on myös hyvä kasvi pölyttäjien keskuudessa, joten perhospuutarhani sai uuden jäsenen :) Huomaan pitäväni näistä hiukan pitsisimmistä perennoista, ja sinne nämäkin istuvat hyvin akileijojen lehtien joukkoon. Näitä on ymmärtääkseni valkoisiakin, sellainenkin toivelistalle siis!
Näiden mielettömien piikkien takana on pitkäaikainen haaveeni eli perinteinen kukkiva suomalainen ruusu. Päädyin pitkän mietinnän jälkeen ostamaan Juhannusmorsiamen eli morsionruusun, joka on muuten kuin kerrottukukkainen juhannusruusu, mutta ihanan suloisen vaaleanpunakukkainen.


Sekin on vahvasti nupulla, joten pian pääsen sitä kuvaamaankin :)


Kävin myös Litukan siirtolapuutarhalla taimitorilla, ja sieltä bongasin ukonkellon ja Haikalasta otin mukaani vielä yhden. Nyt on ukonkelloasia vian kukkia vailla :)


Tässä vasemmalla punalatvan pieni taimi ja oikealla Haikalan muhkeista violetti ukonkello.

2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Toivottavasti kasvavat hurmaamaan meidätkin. En ole tullutkaan ajatelleeksi, kuinka paljon tässä pelataan mielikuvilla ja toisten kuvamateriaaliin nojaten, kun taimet eivät vielä kuki.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!