torstai 28. elokuuta 2014

Arboretumissa surisee


Arboretumin huippupaikalla on suuren suuri perennaistutus, joka näin syyskesällä kukkii tulisissa sävyissä ja vetää puoleensa pörisevää, surisevaa ja liihottelevaa hyönteiskansaa. Kävinkin aiemmin elokuussa kuvaamassa näitä perhosperennoja. Juttelin pitkät tovit kahden muun perennoja ja niillä hyöriviä hyönteisiä ihailevan kanssa ja toisen kanssa jaoimme myös valokuvaamisinnostuksen. Jos koirat ja lapset tuppaavat avaamaan ventovieraidenkin suut, niin näyttääpä komea puutarha tekevän aivan saman :) Mukava oli turista, morjestetaan kun törmätään seuraavan kerran!

Näistä kuvista riittää useammallekin päivälle, joten palaathan takaisin :)

10 kommenttia :

 1. Mukavaa saada rupatteluseuraa, jos on yhteinen kiinnostuksenkohde! Näyttääpä siellä vielä kesäiseltä. Olin tänään juttukeikalla saaristossa ja siellä oli jo jotenkin haalistuneemmat värit kukissa ja kaisloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhaan asti syksy ei selkeästi ole vielä ehtinyt, mutta maaseulla havaitsin aivan saman. Olisipa hienoa nähdä saariston syksy, varmasti hieno näky!

   Poista
 2. Näihin aikoihin olen parina syksynä päässyt Hatanpäälle ihastelemaan. Jääköhän nyt käymättä?
  Nauhukset ovat siellä todella upeita ja noita punahattuja, perhosten lemmikkejä istuttelin juuri omalle pihalleni. Ihanaa syksynaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä: varsinkin tuossa suuressa istutuksessa pääsevät jättiläisperennatkin hyvin esille! Punahatuista toivottavasti on ensi vuonna jo suuresti iloa, ainakin meillä jo ensimmäinen kasvuvuosi tuotti hyvän tuloksen :)

   Poista
 3. Arboretum kuuluu suosikkeihin ja syyskukat ovat ihan pop!
  Värit hehkuvat ja elämä virtaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen puiden väriloistoa sitä todellakin löytyy perennoista. Minulta on jotenkin mennyt tämä ohi, kun olen keskittynyt odottamaan lehtien vaihtavan väriä aikaisempina vuosina.

   Poista
 4. Joko sanoin, että kaunista on? Juttukaveri oli hyvä löytö. Harvoin sattuu tuntemattoman kanssa tuolla tavalla jutut yksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :* Mannis! Joskus kannattaa antaa ihmisille aikaa avautua, niin ties mitä yhteistä löytyykään.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!