maanantai 8. syyskuuta 2014

Paluu kesään


Palataan vielä hetkeksi virallisestikin kesän puolelle ja näihin kuviin takapihalta viime kuun lopusta. Oikeastaan mikään ei kuvista ole muuttunut, aurinko paistaa lämpimästi ja kaikki kuvissa kukkivat kukkivat edelleen täyttä terää. Ihmeellinen syksy tänäkin vuonna, jos viimekin syyskuussa tuli tepasteltua paljain jaloin puutarhassa.


Kaunopunahatut (Echinacea purpurea 'Magnus' ja 'White Swan') kukkivat iloisesti auringossa.


Maanpeiteruusu (Rosa 'The Fairy') on kukkinut kauniisti pitkään sekin. 


Virginiantädyke (Veronica virginica) on kaunis, mutta puutarhan myllerryksessä jäänyt hiukan syvälle istutuksen sisään - ensi kaudelle siirrettävää!


Pursuileva ja yltäkylläinen ovat parhaat sanat kuvaamaan loppukesän puutarhaa. 


Turkestaninmaksaruoho (Sedum ewersii) lähti sekin vihdoin ja viimein kukkimaan ja suloisuus sentään, miten ihanasti!Kesäkukiksi kylvämäni siniset punapellavat (Linum grandiflorum) ovat oikein suloisia polun reunustajia. Lajike taitaa olla 'Blue Dress'.


Lumikärhö (Clematis 'Paul Farges') on kukkinut rehevästi jo pitkän aikaa, mutta nyt sen viereen istuttamani 'Dr Ruppel'kin on saamut aikaan kukkia korkealla tuen viereen.


Siemenistä kylvämäni itse asiassa viime vuoden kesäkukat eli kosmoskukat (Cosmos bipinnatus 'Early Summer') ovat kaikkea muuta kuin nimensä veroisia. Ne kehittivät viimeinkin elokuussa kahdessa metrissä huitelevan varren ja miljoonia nuppuja, mutta kukkaan asti on päässyt vain muutama. Pidän näistä kepeistä ja keveistä ja hyönteisiä miellyttävistä kukista niin paljon, että näitä on todellakin saatava lisää, kunhan lisää käyttökelpoista kukkamaata löydetään jostakin... Voisikohan pihaansa jatkaa tyhjään naapuriasuntoon asti?
3 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Jään aina ihmettelemään, että miten luonto osaa! Mieti tätä värien ja muotojen määrää meitä ilahduttamassa, Sussi :)

      Poista
  2. Ihan mielettömän upeita kuvia ja ihania kukkia. :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!