sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Henkinen kevät


Tänä aamuna takapihalla näyttää tältä. Jo eilisestä on paljastunut kymmeniä senttejä perennamaata ja suurimmat lumet ovat varaston takana ikivarjossa ja toisaalta terassilta lapioituna lumena terassin edustalla.

Vaikka terminen kevät vielä odottelee itseään, nyt voisi kuitenkin juhlia henkisen kevään koittamista. Pitkät kevätkuukaudet tuntuvat välillä loputtomilta, mutta vihreän kevään koittamiseen ei enää ole pitkälti aikaa. Lumet ovat sulaneet kohisten, takapihan polku on paljastunut lumen alta ja etupihan reunimmaiset perennat työntelevät ainavihreitä lehtiään lumen keskeltä. Maaliskuussa saattaa hyvinkin olla vielä koviakin pakkasia, mutta se ei tunnu uskaliaita sipulikasvien piippoja häiritsevän. Ensimmäiset piipot odottavat paljastumistaan tuolla omenapuun alla. Ajattelin tänään käydä leikkaamassa puun ja samalla tulee varmasti löydettyä myös uutta kasvua, näin ainakin toivon.

Ainoa, mitä tämän kevään edistämiseksi ei vielä ole tapahtunut on auringon vaikutus. Meillä on täällä Pirkanmaalla ollut todella harmaata. Valon määrä kuitenkin lisääntyy ja enää en juuri tule liikkuneeksi pimeän tuntien aikana, vaikka aikaisin liikkeellä olenkin.

Tällä viikolla juhlittiin synttäreitä ja viikon päästä koossa on kokonaisen puoli vuotta kuntosalia. Elämä on yhtä juhlaa, kun sen sillä tavalla haluaa hahmottaa ;) Kesän kuviot tarkentunevat tällä viikolla ja sitten pääsen tilaamaan kesäksi uutta kasvavaa, joko tänne kaupunkikotiin tai sitten maalle. Kevättä kohti totisesti mennään, kun kesä alkaa kasvavalla tahdilla pyöriä sanavalikoimassa.

8 kommenttia :

 1. Minustakin tuntuu hyvin keväiseltä. Täällä etelärannikolla kukkii jo ensimmäiset puutarhakukat.

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo ´henkinen kevät`-termi. Minä olen ainakin jo ihan kevätmielellä ja niin tuntuvat olevan myös linnutkin, kun laulavat niin kauniisti. Vuoden ihanin aika on alkanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on vielä hiukan vaikeaa päästä kevättunnelmaan, koska kevät on minulle ennen kaikkea sitä vihreää aikaa. Mutta yritän selvitä tästä harmaasta sen voimalla kuitenkin.

   Poista
 3. Tuo henkinen kevät on kyllä niin osuva termi, ja niin totta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain se on kevät kaivettava näilläkin leveysasteilla :)

   Poista
 4. Mielenkiinnolla seuraan tuota kaupunkikotinne muutosta. Tällaisia pieniä kaupunkipihoja pitäisi olla enemmänkin esillä. Paras puoli niissä on se, että niistä saa niin laitetun näköisiä vähemmällä vaivalla. Olisi ihana nähdä jatkossakin tällaista laajempaa kuvakulmaa. Tosin sun kasvivikuvia on ilo katella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastauksena toiveeseesi, pistinkin jo kasaan aikamoisen kokoelman kuvia pihan alkuajoilta viime kesään asti. Olen itse samaa mieltä, että olisi mukava nähdä pienempiä pihoja myös. Sellaisia, joissa omalla työllä on suuri merkitys ja joihin pääsevät kiinni myös me, joilla ei ole mahdollisuuksia mihinkään isoon.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!