torstai 26. helmikuuta 2015

Vuodetko veljeksiä?

Jäin miettimään, miten erilaisia kevättalvia viime vuosina on ollutkaan. Tämä vuosi tuntuu kaikkein lämpimimmältä, mutta viime vuonna samaan aikaan takapihoillamme ei enää ollut lunta, ja omenapuiden leikkaukset pystyi suorittamaan kuivin jaloin.


Viime vuonna maaliskuun loppupuolella narsissit olivat jo näin pitkällä. Silloin tällöin kylmät yöt hidastivat kukkimista jopa aurinkoisimmalla paikalla, mutta narsissit kestivät kyllä.


Tältä näytti meidän pihassa kaksi vuotta sitten maaliskuun alussa. Kuvassa näytän olevan omenapuun leikkauspuuhissa. Nyt lunta on huomattavasti vähemmän jo helmikuussa, plusasteita on ollut useampana päivänä pääksytysten ja edes yöllä ei olla laskeuduttu kunnolla pakkaselle.


Helmikuussa 2012 näytti siltä, minkälaiseksi kevättalvet miellän: runsaslumiselta ja aurinkoiselta. Ehkä viime päivien läpitunkematon pilvimassa ei ole ollut omiaan parantamaan mieltäni?


Vuotta aiemmin 2011 helmikuu oli myös erittäin luminen.


Viisi vuotta sitten järvellä pääsi maaliskuussa vielä hiihtämään. Tänä vuonna pakkasta on ollut niin vähän, että järvi ei ole kunnolla edes jäätynyt.

8 kommenttia :

 1. Kiva, keväinen yhteenveto! Pitäisikin oikein joka kevät ottaa samaan aikaan pihasta kuvia, niin näkisi kunnolla miten erilaisia ne ovatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kymmenen kuvaa kesään oli kiva haaste tämän kannalta, mutta jotenkin en itse jaksanut sitä pidemmälti toteuttaa. Pitäisi kokeilla uudestaan, vaikka kuukauden puutarhakuvahaastetta?

   Poista
 2. Olipa kiva idea, vuodet on tosiaan niin erilaisia. Itse toivoisin, että tässä vielä tulisi kylmä jakso, jos sitten kesäkuu olisi jo vähän lämpöisempi kuin viime vuonna... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuoden kesäkuu, hhhhrrrr, mitä muistoja! Puolensa kaikella, ja vielä juhannuksena löytyi kukkivia juhannusruusuja :D

   Poista
 3. Ilmastonmuutos ahdistaa, kun on pilvistä, niin eilenkin tuntui ihan syyskeliltä. Ennen hiihtolomailtiin mökillä, hiihdettiin jäällä ja mentiin takkatulen ääreen lämmittelemään. Nyt puetaan lapsille kuravaatteet ja kumpparit ja sanotaan hyvästit luistelulle ja hiihdolle. En tykkää, vaikka raksailun kannalta leuto talvi on parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei mitenkään voi tykätä. Ja sitten juuri tasapainoksi kun miettii, miten leutoja ovat olleet myös joulut ja miten viileä oli viime kesäkuu... Ei hyvä.

   Poista
 4. Hitsit... vaikka odotankin ja rakastan kevättä, niin silti näitä lumisia tunnelmia on tosi ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin jää kunnon talven kaipuu kyllä päälle, jos ei sitä koskaan tule. Tänä talvena on ollut aivan muutama kylmä ja aurinkoinen päivä, eikä sitten muuta perinteiseen talveen kuuluvaa. Harmittaa.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!