perjantai 13. maaliskuuta 2015

Esittelyssä: Sonja


Sonja on meidän Ollin sisko, maalta kaupunkiin siirtynyt pienen pieni kirppukissa. Selkärangattomat ovat tämän tyttelin lempinimissä yleisiä, kirpun lisäksi Sonja on myös matonen. Ensimmäinen selittyy poikiin verrattuna hyvin pienellä koolla, toinen taas Sonjan tyypillisellä matelemisella lattialla, mitä mielenkiintoisemmissa asennoissa. Jos tarjoan jalan tai käden, niin siitä on hyvä kyljellään potkia itseään eteenpäin :)


Sonja viihtyy meidän kissoista eniten itsekseen ja huomaan aina joutuvani etsimään sitä  muita enemmän. Sonja osaa viihtyä myös sylissä, varsinkin miehen sylissä on hyvä olla, mutta tarkoituksella sitä on turha kuvitella syliinsä kaappaavansa. Syliin tulemiseen liittyy myös tarkat kulkukuviot: ensin pitää kiertää olan yli oikealla kyljelle ja vasta sieltä voi tulla syliin. Suoraan kummaltakaan puolelta ei koskaan. Erikoinen katti!


Sonjan mielipuuhaa on käydä ulkona valjastelemassa, nakertaa hiukan tuoretta ruohoa (Olli pitää enemmän kuivista heinistä ja Eemeli yrittää kerran syödä mitä vain...) ja hypätä puskemaan kättä puristen tyytyväisenä. Jos ulos ei pääse, kelpaavat sisällä erilaiset onkimaiset lelut, joiden päässä on höyheniä. Pitkään suuressa huudossa ollut Piste eli laserosoitin ei enää kiinnosta ollenkaan.


Sonja on todellakin pieni ja mahtuu mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. Se jaksaa ponnistaa työhuoneen kaapin päälle nukkumaan - ihanaa, rauhassa kolleilta! Sen lisäksi se nukkuu usein kuljetuskopassa. Sonja ei juuri välitä matkustamisesta laitaan eikä toiseen, vaan istuu hiljaa paikallaan. Tämä pätee kuitenkin vain silloin, kun pojat ovat vieressä mekkaloimassa, yksin Sonja ei halua matkustaa ollenkaan. Yleensä se viettää päivällä aikaa minun kanssani istuen työhuoneen sisemmän ja uloimman ikkunan välissä, kunhan nostan sälekaihtimet pois tieltä. Meidän vitriinikissa. Sielläkin on hyvä olla, saa helposti huomiota minulta, mutta kollit eivät kiusaa.


Ruokapuolella Sonja on kovin nirso, eikä sitä helposti houkutella esiin raksukuppia kilisyttämällä. Se onkin monesti hukassa jossakin, mistä ei tule mieleen katsoa. Kuten esimerkiksi tumppulaatikosta kannen alta...

Vanhemmiten Sonjasta on kuoriutunut melkoinen läheisriippuvainen sylikissa, joka tulee syliin purisemaan ja leipomaan minkä ehtii. Nykyään Sonja saattaa jopa nukahtaa syliin pitkäksi aikaa. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!