torstai 5. maaliskuuta 2015

Puutarhakysymykset jatkuvat

Välillä on vaikea keksiä mitään kirjoitettavaa tai sanainen arkku ei vain aukene ilman opastusta, ja silloin on hyvä ottaa mallia muista. Tarja Parasta aikaa -blogissa esitti lisää puutarha-aiheisia kysymyksiä, joten ei kun tuumasta toimeen.


Oletko tilannut siemeniä ulkomailta?


En - vielä! Kovasti olisi tarkoitus tilata ainakin perennojen siemeniä Englannista. Näitä koskevaa toivelistaa kirjoittelinkin jo aiemmin.


Miten kuvailisit puutarhaasi? Onko se luonnonmukainen, Cottage garden -tyylinen, perinnepuutarha, muotopuutarha vai trendikäs. Tai jotain ihan muuta?


Oi, tässä tulee runsaudenpula :) Sen on tarkoitus olla runsas kuin perinteinen cottage garden, kestävä kuin perinnepuutarha ja ehdottomasti luonnonmukainen. Luultavasti sama ajattelutapa leviää myös mökkipuutarhaan, koska se kolahtaa erittäin syvälle.

Kolme tärkeintä työkalua/työvälinettä, joita käytät puutarhassasi?


Ehdottomasti tärkeimmät välineet ovat omat toimivat kädet ja jalat. Aina ei niiden toimintaa voi pitää itsestäänselvyytenä, joten arvostan oman kropan toimintakykyä. Jos niiden lisäksi saan apua lapiosta ja oksaleikkureista, siinä alkavat tärkeimmät ja eniten käytetyt olla.

Tampereen arboretumin yrttitarha

Jos sinulla olisi 2 m x 2 m vuokraviljelypalsta, mitä kasvattaisit siinä?


Pyhittäisin sen vihannesten ja muiden syötävien viljelemiselle. Olisi itse asiassa erittäin mukavaa, jos olisi tällainen erillinen paikka, olkoon sitten vuokraviljelmä tai kasvihuone. Ainakin papuja haluaisin kasvattaa, avomaankurkkuja sekä mausteyrttejä. 

Onko jäykkäkouristusrokotuksesi voimassa?


On! Hyvä huomio tämä. 


Milloin sinun mielestäsi alkaa kesä?


Haluan ajatella, että kesä alkaa kesäkuun alussa. Kevätkesäähän se vielä on, mutta minulle on tärkeää, että kesälle jää tarpeeksi aikaa. Kesään kuin muihinkin vuodenaikoihin sisältyy huonompia ja parempia hetkiä, joten kylmyyskään ei kesää mihinkään vie. Toivon silti lämpimämpää kuin viime vuonna, jos joku ottaa toiveitani talteen :)

4 kommenttia :

  1. Voi, miten ihania nuo kesäkuvat onkaan! Ja Hatanpää, niiden kuvien kautta sinun blogiisi tutustuinkin! Yrttitarhasta mulla on syksyisiä kuvia. Myös Aspegrenin puutarhalla on upeita yrttiviljelyksiä. Ihan malttamattomana odotan jo kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö tulekin vähän kesää ikävä tässä harmauden keskellä? Arboretum on aivan mieletön paikka, voisin asua siellä. Maja vain jonnekin lehtikuusen alle ;) Olisi mukava käydä Pohjanmaalla pitkästä aikaa ja kiertää näitä hyviä kohteita lisääkin.

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!