torstai 16. huhtikuuta 2015

Kevätsateessa ensimmäinen kevätkatsaus


Aika tehdä sateinen kevään ensikatsaus ja todeta, että näin paljon on jo lähtenyt kasvuun! Kevät on viime vuotta huomattavasti myöhemmässä, mutta varmaankin lähellä keskiarvoja kuitenkin. Ihan sopivasti se herättelee kuvausinnostusta ("Miten tällä makro-objektiivilla saikaan kuvattua?") aukenevien terälehtien tahtiin. Tervetuloa, on sinua kaivattukin!

Ovatko nämä skilloja? Istutin niitä aivan toisaalle viime vuonna, joten nämä ovat tulleet kylkiäisenä jonkin muun mukana.

Ruusuissa on selkeästi elämää eli viime vuoden kesäistutuksen ruusuista on tulossa ainakin jonkin sortin kasvua.

Ensimmäinen hyasintti (Hyacinthus orientalis 'Delft Blue') ponnistaa! Tänä syksynä toivelistalla olisi vaaleankeltainen hyasintti. Vaaleanpunaisia löysinkin jo lisää ja ne pääsevät maahan myöhemmin. Viime keväänä hyasintit olivat yllättäen perhosten mieleen, joten niitä saa kyllä istuttaa vaikka kuinka paljon. 


Tässä kohtaa muisti tekee tepposet. Maksaruohoa, kyllä, mutta mitä lajiketta? Olen tähän ruusupuutarhan (jonka ala on ehkä yhden neliömetrin luokkaa...) kylkeen yrittänyt hiljakseen keräillä erilaisia mehikasveja. Montaa niitä ei ole ja silti olen jo unohtanut lajikkeet.

Tämän tunnistin itse: Turkestaninmaksaruoho (Sedum ewersii

Tässäkin mehikasvissa on elämää.

Posliinihyasintit (Puschkinia scilloides) tuntuvat vaihtaneen kokonaan paikkaa viime vuodesta. Ei haittaa :) Jokainen sinne, missä viihtyy olkoon mottoni.

Krookusten tai pitäisikö sanoa kevätsahramien (Crocus vernus) kylmää vastaan sulkeutuvat kukat ovat kiehtovia.

Lisäys: Tarkistelin muistiinpanojani, ja totesin, että viime vuonna istuttamani kevätsahramit olivat osittain kolmea eri väriä (keltainen, raidallinen violetti ja puhdas violetti) sisältäneestä sekoitepussista. Toinen istuttamani on 'Vanguard' (violetti, jossa lehden alapinta on vaaleampi). ja kolmas 'King of the Striped' (raidallinen violetti). Lisäksi istutin sinisiä tai violetteja tähtisahrameita (Crocus tommansinianus 'Ruby Giant').


6 kommenttia :

 1. Ihania kevätkukkia! Skillat (idänsinililjat) ovat minullekin tulleet iloisina yllätyksiä muiden taimien mukana, lähinnä lapsuudenkotini pihasta, jossa idänsinililjaa kasvaa laajana mattona <3
  Viimeisen kuvan sahrami ei ole kevätsahrami (niitä ei ole keltaisena), vaan varmaankin kultasahramin joku raidallinen lajike.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhojen pihojen skillameriä ihailen aina keväisin, eikä kyllä haittaa yhtään, vaikka sellainen muuttaisi meillekin!

   Kiitos oikaisusta, Saila. Taas case: älä usko sipulipusseja (vaikkakin olen vain tyytyväinen, jos värit edes ovat kuvien kanssa yhteen ;)) Ja kultahan kelpaa aina :D

   Poista
 2. Kauniita kuvia kevään ensimmäisistä kukkasista!

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!