maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevätterveisin ja kesä jo mielessä!


Kävin viimeksi Hatanpään arboretumissa noin kuukausi sitten, ja silloin ei juuri mikään kasvanut. Kuukaudessahan olisi voinut ehtiä jo tapahtua vaikka mitä, mutta kylmät säät ovat lähinnä säilyttäneet monet sipulikukat vielä kukassa. Oli kuitenkin rauhoittavaa kävellä hyvin hiljaisessa puistossa - ihmisten osalta hiljaisessa, mutta meteliä riitti silti! Puut olivat täynnä lintuja ja järvellä näkyi kolme joutsentakin. 

Seuraava värien ilotulitus on arboretumissa tarjolla, kun sadoittain istutetut tulppaanit pääsevät kukkaan. Siitä taas onkin vain hetki, niin alppiruusu- ja atsaleapensaat kukkivat parasta aikaa, nuppuja ainakin oli jo valtavasti. 

Arboretum toimii myös vuoden 2015 puutarhabloggareiden kesätapaamisen aloituspaikkana kesäkuussa! Tapaamista ovat järjestäneet Elämää paratiisinpalasessa -blogista Laura sekä Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riina, linkeistä voi käydä lukemassa lisää sekä tapahtumasta että vakoilla katsella, ketä muita on mukaan pyrkimässä (köh, köh). Tästä taitaa tulla puutarhakesän kohokohta!Sateenvarjojalavan (Ulmus glabra 'Camperdownii') ja lumikellojen (Galanthus nivalis) yhdistelmä on kaunis!


Idänsinililjat eli skillat (Scilla sibericakukkivat kauniina mattoina pensaiden alla.


Kevätkellojen (Leucojum vernum) keltaiset terälehdenpäät loistavat sateesta huolimatta. Hiljaista ja avaraa vielä muutaman viikon ajan, sitten alkaa nousukiito!


Kivikkoryhmässä vietin pidemmänkin tovin ihailemassa verkkojen alta paljastettuja muotoja ja sävyjä. 


Näsiäkin (Daphne mezereum) toki kukkii!8 kommenttia :

 1. Minäkin käväisin lauantai-iltana siellä ennen auringonlaskua! Ajattelin että jos siellä on istutettuja sipulikukkia, ne varmaan kukkivat. Odotin kyllä enemmän kukkia, mutta ihan kivasti niitä nytkin oli. Ja olisi ihanaa nähdä joskus tulppaanit ja alppiruusut kukassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on tosiaan ollut liian kylmää millekään suoranaiselle kukkaräjähdykselle. Mielestäni tuolla panostetaan loppukevään kukkijoihin sitten huomattavasti enemmän - ja todellakin ne alppiruusut ovat komeita! Toukokuun puolestavälistä jonnekin lokakuun alkupuolelle minusta arboretumissa on tarjottavaa aivan koko ajan.

   Poista
 2. Ihania kuvia olet ottanut, suloinen orava! Ikäni Tampereen laidalla olen asunut ja silti arboretumissa en ole koskaan käynyt, vain ohi mennyt...täytyy pikimmiten korjata asia ja kesäretkellä viimeistään, rodot ja tulppaanit täytyy nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Suosittelen ehdottomasti käymään. Se on ehkäpä tuo nimi, puulajipuisto, kun ei ihan kaikkia jaksa kiinnostaa (vaikka todella hienoja erikoisia puitakin siellä on), mutta minusta se on ennen kaikkea Tampereen paras puutarha.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Jos se on sitä jo nyt, mitä sitten kuukauden päästä? :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia. Täytyypä ottaa asiakseen vierailla tuolla pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeistään kesäkuussa kannattaa, se on hieno paikka. Sinne voi hyvin ottaa piknikvälineet mukaan ja nauttia auringosta, ja on siellä kesällä kiva kahvilakin. Itse istuin viime kesäkuussa pensasruusujen kukinnan aikaan ruusurinteessä piknikillä, hienoa oli!

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!