maanantai 27. huhtikuuta 2015

Puutarhabloggareiden alkukesän tapahtumakalenteri


Nyt on taas aika kerätä alkukesän parhaimmat tapahtumat yhden postauksen alle, jotta ne on siitä helppo poimia omaan kalenteriin ja lähteä mukaan.

Toukokuu


21.5. klo 15-18 Helsinki: Hyötykasviyhdistyksen Annalan taimitori

22.5. klo 12-18 Helsinki: Maatiaisen taimipäivät


23.-29.5. Hanko: Puutarhaviikko

24.5. Forssa: Kukkamarkkinat


Kesäkuu


Lämpöä riitti viime kesän puutarhapäivässä

3.6. Tampere: Ahlmanin puutarhapäivä

Jokavuotinen tapahtuma täällä Tampereella on kevätkesällä järjestettävä puutarhapäivä Ahlmanin mäellä. Kylämainen miljöö ja mukavan rennot ihmiset, pienimuotoista taimimyyntiä ja herkkuja unohtamatta, tämä on koko perheen mukava päivä. Erityisesti muutaman vuoden kypsynyt perinnepiha on meille puutarhaihmisille valmiina ja varmasti erittäin hyvässä kukassa jo tänä kesänä. Viime vuoden tunnelmiin pääset tutustumaan täällä. Tälle tapahtumalle täydet viisi ruusua!

7.6. Kemiö: Westersin puutarhapäivä


13.-14.6. Kristiinankaupunki: Avoimet portit 

Vanhan puutalokaupungin portit avautuvat yleisölle. Puutarhojen lisäksi tarjolla on kulttuuria. Kävin tutustumassa tapahtumaan muutama vuosi sitten, siitä voit lukea lisää täältä. Suosittelen lämpimästi!


Koko Suomen laajuinen avoimien pihojen ja puutarhojen päivä on tänä vuonna juhannuksen jälkeen 28.6. Tänä vuonna haluaisin piipahtaa jossakin sellaisessa puutarhassa, missä en muuten ole vielä päässyt käymään. Valinnanvaraa riittää kyllä!


Lisävinkki! Martat järjestävät paljon puutarha-aiheisia lyhytkursseja ja opastuksia muun muassa hyötytarhan perustamiseen ja kompostointiin liittyen. Kannattaa tutustua tarjontaan täältä.

6 kommenttia :

 1. Onpa kaikkia kivoja menovinkkejä, aktiivisia ovat puutarhaihmiset! Niin lähellä kuin ajomatkankin päässä kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin ovat, ja tässä on vaan omat kermat päältä -tyyliset valinnat! Puutarhaihmisiä yhdistää sellainen palo, jota en muilla ole kohdannutkaan. Tervetuloa vaan mukaan :)

   Poista
 2. Ihanan muistilistan olet meille puutarhafriikeille tehnyt =) Kovasti kiitoksia koosteesta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! Täne kesänä tulee kohdattua monta tuttua puutarhahenkilöä :D

   Poista
 3. Kiitos tästä listauksesta!
  Siinä oli muutama mistä en ollut kuullutkaan. Ihana kun puutarhatapahtumia järkätään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtumia olisi niin paljon, että vain murto-osaan pääsee tutustumaan parhaimmillaankin, mutta onneksi jokainen on aina yhtä mukava omalla tavallaan.

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!