keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vihdoinkin - kevät!


Kevät on täällä! Ja kukkien loisteen ohessa aika tutkia kaikki viimevuotiset muistiinpanot - "Mitä ihmettä olenkaan tähän istuttanut? Vai onkohan tämä mullan mukana tullut rikkaruoho?" Puhumattakaan kaikista näistä ihanista kevätkukkijoista, joita viime keväänä ei vielä näkynyt, mutta viime syksynä ilmeisesti tuli mullan alle piilotettua. Ajattelin silloin, että ovat vain mukavia yllätyksiä noustessaan pintaan, mutta en ottanut huomioon sitä kevätkuumeen mukanaan tuomaa INNOSTUSTA aivan kaikkea kohtaan ja nyt niitä lajinimikkeitä kaipaisi!


Terassin edustalle istuttelin mielestäni paljonkin sipuleita, mutta kyllä tänne mahtuisi ja paljon lisääkin ;)


Keltaiset krookukset ovat kuin pieniä aurinkoja!


Yllätyksekseni tykkään myös näistä yksivärisistä kovasti. Niiden keskusta näyttää auringossa vaaleammalta kuin onkaan.
Portin pielen kärhössä on näin isot silmut jo! Tämä on viime vuonna istuttamani alppikärhö, vähemmän varma olen kukan väristä, koska se ei viime vuonna kukkinut.

9 kommenttia :

 1. Se jotenkin kuuluu Suomen kevääseen, että niin ruskean ja puolimaatuneiden lehtien seasta pilkistää tosi värikäitä kukkia. Yksi amerikkailen kaveri kysyi joskus vuosia sitten,että kuka ne on asetellut. Ei uskonut että pitkän talven jälkeen täällä mikään oikeasti kasvaisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Kati, juuri samanlaisia kommentteja olen kuullut!

   Vautsi Piia, nuppuja kärhössä, toivottavasti tulee hyvä kukunta tänä keväänä! Noissa keväisissä kärhöissä on mahtavaa se, kuinka ne kukkivat heti yhdessä hedelmäpuiden ja tulppaanien kanssa. Yhdistelmä on jotenkin satumainen! Pistähän kuvia, kun on sen aika!

   Poista
  2. Tuo on muuten niin totta! En ollut tullut ajatelleeksikaan, mutta onhan se aikamoinen ihme. Jääkarhuja kaduilla ja ikirouta?

   Toivottaan Sini, että kärhöt kukkuvat hyvin tänä kesänä ;) Kukintakin käy, jos kukunta käy liian hankalaksi :D Hyvin haastava on sen paikka, kylvä ja varjoinen juuristo ja portin yli päästyään ikipaahde, mutta toivotaan parasta. Elossa olokin on tässä vaiheessa ja puoli voittoa.

   Poista
 2. On yhtä juhlaa kun sipulikukat alkavat kukkia, ne värit ja muodot talven jälkeen ovat niin ihania! Kylmää on riittänyt, mutta sipulikukkien kukintaahan se pidentää, joka on mukavaa kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileys ei haittaa minuakaan, ja onhan kukkia mukava katsella viikosta toiseen.

   Poista
 3. Ensimmäiset kevätkukat tuovat ilon mukanaan:)

  VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!