tiistai 26. toukokuuta 2015

Keskiviikkokatsaus puutarhaan 8.-25.5.

Näin keväällä kuvattavaa ja muutakin touhuttavaa tuntuu olevan niin paljon, etten ehdi tännekään mitään päivittämään. Siispä teen pienen yhdistelmäpostauksen, vertailevan sellaisen, parilta viime viikolta. 

Jostakin kylkiäisenä saapunut kevätpikkusydän - otan sen oikein mielelläni vastaan, vaikkakin paikkansa se on kyllä valinnut hyvin kuivasta paikasta, joten kaivannee siirtämistä myöhemmin.

Patjarikko (Saxifraga Arendsii-ryhmä) on ihana uutuus omassa pihassa, viime vuonna naapurin lahjoittama. Nyt jo täydessä kukassa, mutta en ollut huomannut sitä kuvatakaan.

Ostin etupihan japanilaiseen tunnelmaan sopivan ihanan japaninriippalehtikuusen (Larix kaempferi 'Stiff Weeper') :) Se on niin kaunis, ei kestä!

Lidliläissipuleista nousi näin nättejä tulppaaneja.

Ikealaissipulit taas nuputtivat kauniisti, mutta sitten kuihtuivat pois. Toivottavasti ottavat uusiksi ensi vuonna, niiden kun pitäisi olla kerrottuja.


Ja nyttemmin myös ripsureunatulppaanit sekä ihanat 'Angelique't ovat alkaneet kukkia! Jälkimmäiset ovat taantuneet kovasti ja jäljellä on enää viisi kukkivaa sipulia.Terassin edustalla kukoistetaan :)

Nämä nimettömät valkoiset narsissit lisääntyvät vuosi vuodelta :)


Terassin reunan kärhölässä voidaan myös hyvin, eli syvään istutus ja varjostaminen juurella on toiminut! Tässä vielä siivoamaton lumikärhö 'Paul Farges'. Lumikärhö on ollut oikein kiitollinen ja helppo kaveri, joka olisi kasvattanut uutta kasvua myös vanhoihin versoihin, mutta siivosin niitä kuitenkin hiukan.
Portin pielen alppikärhö on tehnyt valtavasti nuppuja, mutta aivan vielä se ei kuki.

Portilta näkyvä maisema on muuttunut kovasti, kun teimme pienen polkuprojektin valmiiksi ja pelkän lehtimassan lisäksi siellä nykyään kukkiikin.


Tummana syntyvä tarhavarjohiippa.

Illakko on kasvanut syksyn siemenestä oikein kauniisti.

8. toukokuuta

Ritarinkannus komistuu.
Sinilatva on nupulla ja kukkii aivan pian.


Ängelmässä on sekä kaunis lehti, upeat nuput että näyttävä kukinta. Ei voisi parempaa toivoa!

Lidliläislaukat eivät ihan vielä kuki, mutta nuppuja on kyllä.

8. toukokuuta

Maahumalaa voi pitää riesana, mutta on sillä silti sievä kukka.

Särkynytsydän ja raparperi, josta alkaa saada varjossakin satoa.

Runkoruusussa on uusia nuppuja.


Omenapuu kukkii ihan hetkenä minä hyvänsä!

2 kommenttia :

Lämmin kiitos kommentistasi!